Direktor IT giganta poslao mejl svim zaposlenima da se pripreme za moguću recesiju

Google pauzira zapošljavanje

SvetU fokusuVesti

13.7.2022 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Google pauzira zapošljavanje Google pauzira zapošljavanje
Izvršni direktor kompanije Alphabet Sundar Pičaj (Sundar Pichai) saopštio je da planira da uspori zapošljavanje do kraja godine zbog potencijalne ekonomske recesije. U elektronskoj... Google pauzira zapošljavanje

Izvršni direktor kompanije Alphabet Sundar Pičaj (Sundar Pichai) saopštio je da planira da uspori zapošljavanje do kraja godine zbog potencijalne ekonomske recesije.

U elektronskoj pošti koju je poslao svim zaposlenima, Pičaj je istakao da će se “kompanija fokusirati na zapošljavanje inženjerskih, tehničkih i drugih kritičnih uloga“ tokom 2022. i 2023. godine, prenosi Bloomberg.

„Moramo da budemo preduzetniji, da radimo sa većom hitnošću, oštrijim fokusom i više gladi”, naglasio je Pičaj.

Istorijski gledano, Google i njegova krovna kompanija Alphabet ostali su relativno imuni na ranija ekonomska usporavanja u tehnološkom sektoru.

IT gigant je u jednom trenutku pauzirao zapošljavanje nakon finansijske krize pre više od deset godina, ali od tada je u talasima zapošljavao novu radnu snagu, pre svega u svojim biznis operacijama advertajzinga, ali i u proizvodnji pametnih telefona, samovozećih automobila, te nosivih gedžeta.

Prethodnih nekoliko godina najviše novih radnika zapošljavano je u oblasti računarstva u oblaku (cloud) i proizvodnji hardvera. Alphabet je zaključno sa 31. martom zapošljavao oko 164.000 ljudi.

  • GOCA BG

    13.7.2022 #1 Author

    Imaju drugacije planove u ovoj godini…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...