usred krize snabdevanja desio se još jedan incident

Gori brod sa 4.000 Volkswagen automobila

SvetVesti

18.2.2022 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Gori brod sa 4.000 Volkswagen automobila Gori brod sa 4.000 Volkswagen automobila
Auto-industrija je opterećena nestašicama i pandemijom izazvanim zastojima u lancu snabdevanja. Da stvar bude gora, jedan teretni brod koji prevozi hiljade novih vozila u... Gori brod sa 4.000 Volkswagen automobila

Auto-industrija je opterećena nestašicama i pandemijom izazvanim zastojima u lancu snabdevanja. Da stvar bude gora, jedan teretni brod koji prevozi hiljade novih vozila u Severnu Ameriku već satima gori u Atlantskom okeanu.

Više od dve stotine metara dugačak teretnjak Felicity Ace bio je na putu od Nemačke ka Sjedinjenim Američkim Državama kada se zapalio. Posadu je kasno u sredu evakuisala portugalska mornarica, izveštava AP.

Još uvek je u plamenu, nedaleko od obale Portugala, a na njemu se nalazi 3.965 automobila marke Volkswagen.

„Svesni smo incidenta koji je uključivao teretni brod koji je prevozio vozila kompanije Volkswagen Group preko Atlantika“, naveo je portparol kompanije u mejlu Business Insideru.

„U ovom trenutku nismo svesni da li ima povređenih. Radimo sa lokalnim vlastima i brodarskom kompanijom na istrazi uzroka incidenta.“

Foto: Youtube PrintScreen

Na brodu su, po svoj prilici, bili I luksuzni modeli brenda Porsche, kako javlja Arab News.

„Prodajni saloni će vam pružiti dodatne informacije o tome kako to utiče na vaše porudžbine čim budemo imali dodatne informacije i saznali puni obim problema. Naše trenutne misli su usmerene ka 22 člana posade trgovačkog broda, za koje razumemo da su svi bezbedni i zdravi u ovom trenutku“, izjavili su predstavnici Porschea za The Drive.

Oni su istakli da je jedan broj njihovih automobila među teretom na brodu.

„U ovom trenutku nisu dostupni dodatni detalji o konkretnim automobilima koji su pogođeni. U bliskom smo kontaktu sa brodarskom kompanijom i podelićemo više informacija u dogledno vreme“, ističe se u njihovom saopštenju.

  • FLAME

    18.2.2022 #1 Author

    Za Volkswagen to i nije neka velika šteta, ali da se računa u proseku da svaki automobil vredi 20.000e, malo li je….

    Odgovori

  • Ika

    18.2.2022 #2 Author

    Au, baš velika šteta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...