GORIVO U SLOVENIJI NIKAD JEFTINIJE Litar benzina samo jedan evro

RegionVesti

7.4.2020 11:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GORIVO U SLOVENIJI NIKAD JEFTINIJE Litar benzina samo jedan evro GORIVO U SLOVENIJI NIKAD JEFTINIJE Litar benzina samo jedan evro
Cene goriva na benzinskim pumpama u Sloveniji od ponoći u utorak 7. aprila su na najnižem nivo u poslednjih 11 godina, i litar 95-oktanskog... GORIVO U SLOVENIJI NIKAD JEFTINIJE Litar benzina samo jedan evro

Cene goriva na benzinskim pumpama u Sloveniji od ponoći u utorak 7. aprila su na najnižem nivo u poslednjih 11 godina, i litar 95-oktanskog benzina košta 1,029 evra, a litar dizela 1,017 evra.

Slovenačka vlada je objavila da je na dopisnoj sednici smanjila 7. aprila akcize koje država obračunava na gorivo i koje čine znatan deo konačne maloprodajne cene.

Pojeftinjenju goriva u poslednje vreme doprinosi i pad cena nafte na međunarodnom tržištu, zatim smanjena potražnja usled pandemije korona virusa i zatvaranja privrednih subjekata, kao i ograničenja u putničkom saobraćaju.

Ove niske cene se u Sloveniji, kako prenosi Hina, odnose samo na benzinske stanice izvan mreže autoputeva i državnih puteva, jer su cene na pumpama uz autoputeve i državne puteve i dalje neregulisane i određuju ih njihovi vlasnici sami. Reč je o najnižim cenama goriva u toj zemlji od sredine 2009. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...