Počinje eksproprijacija

Gradnja aerodroma u Trebinju počinje 2026.

InfrastrukturaRegionVesti

10.6.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Gradnja aerodroma u Trebinju počinje 2026. Gradnja aerodroma u Trebinju počinje 2026.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio da će biti „dodato“ 10 miliona evra za izgradnju deonice autoputa od Sremske Rače do Bijeljine,... Gradnja aerodroma u Trebinju počinje 2026.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio da će biti „dodato“ 10 miliona evra za izgradnju deonice autoputa od Sremske Rače do Bijeljine, a da će do početka 2026. godine biti spremni i za izgradnju aerodroma Trebinje.

“Važno je da završimo projekte koje smo započeli. Sada gradimo jedan autoput i dve brze saobraćajnice prema Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini i planiramo da započnemo izgradnju još jednog autoputa. Pored toga, do kraja ove godine radimo dve brze saobraćajnice do Loznice. Već sledeće nedelje ćemo objaviti tender za konstrukciju mosta na prelazu Šepak tako da je to jedna brza saobraćajnica”, precizirao je Vesić, piše RTRS.

Vesić je rekao da će druga brza saobraćajnica Slepčević-Badovinci biti završena do kraja sledeće godine.

“I tu ćemo raditi još jedan polumost pored Pavlovića ćuprije tako da će imati bolju propusnu moć. I poslednja je Požega-Kotroman, odnosno prema Višegradu, Rogatici, Palama i Sarajevu, tako da taj put počinjemo da gradimo iz dva dela – prvi deo prema Mačkatu, a onda dalje do Kotora”, rekao je Vesić.

Vesić je naveo i da se krenulo u projekat rekonstrukcije pruge Beograd – Sarajevo koja ide preko Zvornika.

“Mi radimo naš deo, znači Ruma, Šabac, dole prema Zvorniku. Veći deo te pruge je na teritoriji Republike Srpske i zato je veoma važno da ta pruga bude izgrađena”, rekao je on.

Vesić je najavio da se, što se tiče aerodroma Trebinja kreće sa eksproprijacijom.

“Imamo dva miliona evra. Do avgusta ćemo dobiti i završiti projekat za građevinsku dozvolu i studiju zaštite životne sredine. Možemo da budemo spremni da do početka 2026. počnemo izgradnju aerodroma Trebinje”, rekao je on.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.