Vrednost radova 35 milijardi dolara

U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svetu

Turizam

29.4.2024 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svetu U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svetu
U Dubaiju je počela izgradnja novog terminala na međunarodnom aerodromu Al Maktum, za koji se, prema rečima šefa emirata šeika Mohameda bin Rašida al... U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svetu

U Dubaiju je počela izgradnja novog terminala na međunarodnom aerodromu Al Maktum, za koji se, prema rečima šefa emirata šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma (Mohammed bin Rashid al Maktoum), očekuje da će biti najveći na svetu i koštaće skoro 35 milijardi dolara.

Pomenuti aerodrom se nalazi na periferiji Dubaija i očekuje se da će u budućnosti zameniti sadašnji međunarodni aerodrom.

Novi aerodrom će imati kapacitet od 260 miliona putnika godišnje.

„Odobrili smo plan za novi putnički terminal na međunarodnom aerodromu Al Maktum i započeli izgradnju“, objavio je danas šeik na društvenoj mreži X, prenosi Seebiz.

Prema rečima vlasti u Dubaiju, to će biti najveći na svetu i pet puta veći od sadašnjeg glavnog aerodroma u Dubaiju. Sa kapacitetom do 120 miliona putnika, jedan je od najprometnijih na svetu, ali zbog blizine gradu više ne može da se širi.

Aerodrom Al Maktum nalazi se na periferiji grada i do sada je obavljao samo mali deo vazdušnog saobraćaja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prva faza projekta trajaće deset godina i tokom tog perioda aerodrom će moći da primi do 150 miliona putnika godišnje. Imaće pet pista i 400 izlaza za ukrcavanje putnika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...