Cilj udvostručenje kapaciteta fabrike

Grčki KEBE investira 10 miliona evra u ciglanu u Mihajlovcu

InvesticijeSrbijaVesti

7.3.2024 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Grčki KEBE investira 10 miliona evra u ciglanu u Mihajlovcu Grčki KEBE investira 10 miliona evra u ciglanu u Mihajlovcu
Northern Greece Ceramics (KEBE) najavio je preuzimanje proizvodnih pogona u Srbiji u sklopu jačanja svog prisustva na balkanskom tržištu, objavila je eKapija. Kako je... Grčki KEBE investira 10 miliona evra u ciglanu u Mihajlovcu

Northern Greece Ceramics (KEBE) najavio je preuzimanje proizvodnih pogona u Srbiji u sklopu jačanja svog prisustva na balkanskom tržištu, objavila je eKapija.

Kako je navdeno na sajtu grčke kompanije, u planu je ulaganje od preko 10 miliona evra u povećanje proizvodnih kapaciteta i usvajanje najbolje tehnike i standarda kroz nov KEBE-ov pogon u Mihajlovcu.

„Fokusirajući se na osnaživanje svoje pozicije na građevinskom tržištu Balkana, KEBE nastavlja sa investicijom od preko 10 miliona evra za kupovinu i unapređenje proizvodnih kapaciteta u Mihajlovcu u Srbiji. Proizvodni pogon se nalazi na strateški važnoj lokaciji, samo 70 kilometara od Beograda i na magistralnom putu koji povezuje Srbiju sa susednim zemljama“, stoji u objavi.

Dodaje se da će KEBE realizovati ciljani plan modernizacije i nadogradnje postojeće proizvodne jedinice, uključujući građevinske objekte od 13.000 kvadrata i proširenje na 117.000 kvadrata. Nije navedeno o kojoj je ciglani reč, napominje eKapija

„U osnovi ovog strateškog plana je, u prvoj fazi, udvostručenje proizvodnog kapaciteta fabrike, sa 300 na 600 tona cigle dnevno, dok se do 2027. godine očekuje da dostigne 1.000 tona dnevno, pokrivajući ključni deo potreba srpskog tržišta“, navela je grčka kompanija.

Kompanija ima za cilj da poveća svoj tržišni udeo u Srbiji, gde su donedavno proizvodi ove proizvodne celine zauzimali tržišni udeo od oko šest odsto .

Planirano je da investicija počne da se realizuje od marta 2024. godine, sa ciljem ponovnog otvaranja fabrike 2025. godine, dok se finalizacija investicije očekuje 2027. godine.

Predsednik i izvršni direktor Kebea, Agis Kotalis, rekao je da će ova investicija svrstati KEBE među glavne dobavljače integrisanih građevinskih sistema na balkanskom tržištu a grčka kompanija prisutna je, inače, u više od 40 zemalja sveta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.