Azijska država naplaćuje porez od 28 odsto prihoda na proizvode i usluge

Grupa ministara u Indiji donosi konačnu odluku o oporezivanju online gejminga

BiznisHi-techLifestylePoreziSvetVesti

18.7.2022 18:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Grupa ministara u Indiji donosi konačnu odluku o oporezivanju online gejminga Grupa ministara u Indiji donosi konačnu odluku o oporezivanju online gejminga
Ministri finansija sedam država u Indiji u toku nedelje će se sastati kako bi doneli konačnu odluku u vezi sa naplatom poreza na proizvode... Grupa ministara u Indiji donosi konačnu odluku o oporezivanju online gejminga

Ministri finansija sedam država u Indiji u toku nedelje će se sastati kako bi doneli konačnu odluku u vezi sa naplatom poreza na proizvode i usluge u gejming sektoru.

Predlog ministara je da se porezi za online gejming u Indiji izjednače sa onima za klađenje i kockanje, koji iznose 28 odsto.

Grupa ministara finansija sastaće se 23. jula u Bangaloru, gde će doneti konačnu odluku o oporezivanju online gejminga, izjavio je funkcioner Vlade Indije za Business Today.

Predlog grupe će razmatrati odbor na čelu sa sa ministarkom Nirmalom Sitaraman (Nirmala Sitharaman). Osim toga, grupa će razmatrati i predlog da se naplaćuje porez od 28 odsto na celokupnu nominalnu vrednost ili svotu uloga u online igri, a ne na neto iznos nakon oduzimanja dela novčane nagrade. 

U slučaju kazina, odlučeno je da će biti oporezovana svota koja se plaća na početku igre, odnosno prilikom kupovine čipova, a ne prilikom svake transakcije.

Kada je su u pitanju trke konja, predloženo je da porez na ukupnu svotu uloga od 28 odsto ostane nepromenjen.

  • SUNCOKRET

    19.7.2022 #1 Author

    Prilično je logično da porez bude isti kao za kmadionice

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...