Objavljena lista 60 novih igara sa licencom

Raste vrednost akcija u kineskom gejming i tehnološkom sektoru

BerzaBiznisHi-techLifestyleSvetVesti

8.6.2022 17:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Raste vrednost akcija u kineskom gejming i tehnološkom sektoru Raste vrednost akcija u kineskom gejming i tehnološkom sektoru
Vrednost akcija kineskih tehnoloških i gejming kompanija porasla je sredinom nedelje, nakon što je državno zakonodavno telo predstavilo listu 60 igara koje su dobile... Raste vrednost akcija u kineskom gejming i tehnološkom sektoru

Vrednost akcija kineskih tehnoloških i gejming kompanija porasla je sredinom nedelje, nakon što je državno zakonodavno telo predstavilo listu 60 igara koje su dobile dozvolu za plasiranje na tržište.

Ovo je drugi po redu niz igara koje su dobile dozvolu Nacionalne službe za štampu i publikacije (NPPA) od kako je u državnoj administraciji prošle godine odlučeno da se napravi pauza kada je u pitanju licenciranje i od kada je propisano koliko sati u toku nedelje osobe mlađe od 18 godina mogu da provedu igrajući video-igre, piše Financial Times. 

Tehnološki indeks Hang Seng porastao je 4,3 odsto, čime je nadmašena referentna vrednost indeksa za 2,2 odsto.

Tehnološke akcije su takođe zabeležile rast vrednosti nakon što je iz Pekinga saopšteno da će određenim platformama biti dozvoljeno da prihvate registracije novih korisnika.

Cene akcija kompanija Alibaba i JD.com porasle su za 8,3 i 5,2 odsto. Internet firme Tencent i NetEase imale su rast od 5,5, odnosno 4,2 odsto, iako igre koje ove kompanije proizvode nisu na listi koju je objavila NPPA.

  • MARKO7

    8.6.2022 #1 Author

    Pa njihov gaming sektor je po meni najbolji…

    Odgovori

  • Ika

    8.6.2022 #2 Author

    Gaming industrija dostize vrhunac

    Odgovori

  • Dzebac

    8.6.2022 #3 Author

    Gaming industrija, postaje najozbiljniji biznis

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...