Japanska gejming kompanija očekuje pad zarade od šest odsto

Fond iz Saudijske Arabije otkupio 6,4 miliona akcija Nintenda

InvesticijeLifestyleNovacVesti

18.5.2022 19:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Fond iz Saudijske Arabije otkupio 6,4 miliona akcija Nintenda Fond iz Saudijske Arabije otkupio 6,4 miliona akcija Nintenda
Suvereni fond Saudijske Arabije otkupio je pet odsto udela gejming kompanije Nintendo za 2,98 milijardi dolara. Prema dokumentaciji priloženoj Ministarstvu finansija Japana, Public Investment... Fond iz Saudijske Arabije otkupio 6,4 miliona akcija Nintenda

Suvereni fond Saudijske Arabije otkupio je pet odsto udela gejming kompanije Nintendo za 2,98 milijardi dolara.

Prema dokumentaciji priloženoj Ministarstvu finansija Japana, Public Investment Fund (PIF) kupio je 6,4 miliona akcija firme poznate po video-igrama kao što us Mario i Donkey Kong.

Ova akvizicija predstavlja najnoviju investiciju fonda čija je procenjena vrednost 500 milijardi dolara u oblasti video-igara i e-sporta, u koju saudijski investitori sve više ulažu u poslednje dve godine.

Iz saudijskog fonda je u februaru ove godine objavljeno je otkupio više od pet odsto u druga dva japanska provajdera online igara Nexon i Capcom, koji je poznat po franšizi Street Fighter.

Iz kompanije Nintendo je prošle nedelje objavljeno da se očekuje međugodišnji pad od 29 odsto neto profita za tekuću fiskalnu godinu. Predsednik kompanije Šuntaro Furukava (Shuntaro Furukawa) je upozorio da će globalna nestašica čipova nastaviti da opterećuje proizvodnju popularne Switch konzole.

U gejming kompaniji očekuju da će prodati 21 milion Switch konzola u toku ove fiskalne godine, poredeći projekcije sa prošlogodišnjom prodajom od 23 miliona. Nintendo predviđa pad zarade od šest odsto, na 1,6 biliona jena (12 miliona dolara).

  • DJORDJE1

    19.5.2022 #1 Author

    Ovo će valjda imati dobar uticaj na kompaniju Nintendo.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    19.5.2022 #2 Author

    Usamljeni ljudi sve više igrica igraju, to je nažalost budućnost i to velike kompanije dobro znaju. Probali su da nas otuđuje koron, propagiraju gej pokrete, rasturaju porodicu, znači usamljene jedinke rade i igraju igrice

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...