Kompanije u turizmu spremaju se za još jedno izgubljeno leto

Grupacija TUI gasi radna mesta širom Velike Britanije

BiznisSvetTurizamVesti

25.3.2021 12:05 Autor: Marija Jovanović 0

Grupacija TUI gasi radna mesta širom Velike Britanije Grupacija TUI gasi radna mesta širom Velike Britanije
TUI, jedna od najvećih grupacija u turističkom sektoru, najavila je zatvaranje 48 poslovnica širom Velike Britanije, nakon što je tokom pandemije ugašeno 166 maloprodajnih... Grupacija TUI gasi radna mesta širom Velike Britanije

TUI, jedna od najvećih grupacija u turističkom sektoru, najavila je zatvaranje 48 poslovnica širom Velike Britanije, nakon što je tokom pandemije ugašeno 166 maloprodajnih punktova u toj zemlji.

Zatvaranje poslovnica omogućiće dodatnu uštedu troškova za TUI, čije je sedište u Nemačkoj. Uz državnu pomoć ovakav način rezanja troškova pomoći će kompaniji da opstane, prenosi Reuters.  

„Turistička industrija i britanske trgovine u gradskim jezgrima suočeni su sa neviđenim pritiskom. Zbog toga možemo da potvrdimo predlog o zatvaranju 48 maloprodajnih objekata “, saopštila je kompanija TUI.

Foto: Pixabay.com

Povećavanje broja slučajeva Covid-19, teška situacija u pojedinim evropskim zemljama, kao i spora masovna vakcinacija, polako pripremaju avio-kompanije i turističke agencije širom Evrope za još jedno, drugo po redu, izgubljeno leto.

Celokupna situacija mogla bi da predstavlja veliki problem za kompaniju TUI, koja je u februaru saopštila da već ima 2,8 miliona rezervacija za sezonu letnjih godišnjih odmora.

Kako su naveli, zatvaranje poslovnica u Velikoj Britaniji direktno će pogoditi 273 službenika. Ipak, biće im ponuđene mogućnosti za rad u preostalih 314 kancelarija na nivou Britanije i Irske, kao i opcija rada od kuće u timu koji će biti zadužen za upite klijenata.  

Da bi prebrodio pandemijsku krizu, TUI je prošle godine saopštio da će ugasiti 8.000 radnih mesta, kao i da će smanjiti 30 odsto svojih troškova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...