Kroz projekat će proći više od 8.000 zaposlenih

HORES započeo obuku za turističke radnike radi sprečavanja širenja pandemije

BiznisSrbijaTurizamVesti

29.12.2021 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

HORES započeo obuku za turističke radnike radi sprečavanja širenja pandemije HORES započeo obuku za turističke radnike radi sprečavanja širenja pandemije
Poslovno udruženje Hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) saopštilo je da je započelo obuku za trenere u cilju sprečavanja širenja bolesti Covid-19 u turističkim objektima. Obuku 55... HORES započeo obuku za turističke radnike radi sprečavanja širenja pandemije

Poslovno udruženje Hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) saopštilo je da je započelo obuku za trenere u cilju sprečavanja širenja bolesti Covid-19 u turističkim objektima.

Obuku 55 trenera koji će u narednom periodu da održe niz treninga širom Srbije za više od 8.000 zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu održala je profesorka Biljana Mijović, specijalistkinja epidemiologije.

„Osnovni cilj treninga je da se osposobe turistički i ugostiteljski radnici koji bi, svojim gostima, pružili siguran boravak i time smanjili rizik od širenja virusa na minimum“, navedeno je u saopštenju HORES-a, a prenosi Tanjug.

Dodaje se da je turizam jedan od sektora koji je pretrpeo najviše posledica po izbijanju pandemije i da je zbog toga HORES započeo sertifikacionu šemu u okviru projekta „Čisto i sigurno“, koji je usmeren na prevenciju širenja korona virusa u turizmu i ugostiteljstvu.

„U okviru ovog projekta u martu ove godine je raspodeljena dezinfekciona oprema i sredstva lokalnim turističkim organizacijama, hotelima, pružaocima usluga privatnog smeštaja, restoranima, muzejima i spomenicima kulture širom Srbije. Na taj način, objekti su snabdeveni opremom i materijalima koji im omogućavaju da se održavaju bezbednosni standardi u prevenciji širenja pandemije“, ističu iz HORES-a.

Druga faza projekta „Čisto i sigurno“ imaće fokus na osposobljavanju zaposlenih u turizmu i ugostiteljstvu, koji će biti obučeni kako da sprovode epidemiološke mere na pravilan način.

„Obuke će se bazirati na primeni zdravstveno-higijenskih mera koje će doprineti da objekti i zaposleni budu spremni za prihvat gostiju u uslovima pandemije. Svi polaznici, koji uspešno završe obuku, dobiće sertifikat kao potvrdu da su spremni da svoje usluge pružaju u skladu sa merama koje sprečavaju širenje virusa“, naglašeno je u saopštenju.

Podršku u realizaciji „Čisto i sigurno“ pružio je projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansira EU i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnji u razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...