Građani će novac za putovanja u Srbiji moći da iskoriste do 20. novembra

Prijava za turističke vaučere počinje 1. januara 2022. godine

SrbijaTurizamVesti

27.12.2021 11:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prijava za turističke vaučere počinje 1. januara 2022. godine Prijava za turističke vaučere počinje 1. januara 2022. godine
Građani Srbije će moći da se prijavljuju za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara već od 1. januara sledeće godine. Reč je o... Prijava za turističke vaučere počinje 1. januara 2022. godine

Građani Srbije će moći da se prijavljuju za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara već od 1. januara sledeće godine.

Reč je o 100.000 vaučera koji pokrivaju sumu od 500 miliona dinara, koliko je u republičkom budžetu za 2022. godinu predviđeno za ovu svrhu, piše Tanjug.

Za vaučere mogu da se prijave penzioneri, studenti, nezaposleni i zaposleni čija su primanja manja od 70.000 dinara.

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Kako je za RTS rečeno u Pošti Srbije, 1. januara će raditi tri pošte u Beogradu i sedam na graničnim prelazima, 2. januara radiće 34 pošte, 3. januara 54, a od 4. januara pošte će raditi uobičajeno.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić rekla je za RTS da je broj prijavljenih ugostitelja za primanje ovih vaučera svake godine sve veći.

Prema njenim rečima, da bi učestvovali u raspodeli vaučera oni bi morali da budu prijavljeni na informacioni sistem e-turista.

„To je uslov koji, između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji“, izjavila je ona.

Vaučeri mogu da se iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...