Ministarka tvrdi da je iskorišćeno 70 odsto vaučera

Produžava se rok za zamenske vaučere za Italiju, Bugarsku, ali ne i za Grčku

BiznisSrbijaTurizamVesti

27.10.2021 11:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Produžava se rok za zamenske vaučere za Italiju, Bugarsku, ali ne i za Grčku Produžava se rok za zamenske vaučere za Italiju, Bugarsku, ali ne i za Grčku
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, tvrdi da nije tačno da je iskorišćeno samo 50 odsto zamenskih vaučera za putovanja već da taj... Produžava se rok za zamenske vaučere za Italiju, Bugarsku, ali ne i za Grčku

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, tvrdi da nije tačno da je iskorišćeno samo 50 odsto zamenskih vaučera za putovanja već da taj procenat iznosi 70, i navela je da će neke zemlje produžiti rok važenja ovih vaučera, a neke neće.

Matić je rekla da je od svog grčkog kolege dobila informaciju da njihova uredba o zamenskim putovanjima neće biti produžena, prenosi Tanjug.

Za razliku od Grčke, neke druge zemlje kao što su Italija, Francuska, Španija, Bugarske i Malta će produžiti rok, pa će vaučeri moći da se iskoriste i sledeće godine.

„U Grčku se moglo putovati, a letos niste mogli da nađete let za Tursku koliko su bili puni čarter letovi. Moramo napraviti razliku izmedu destinacija gde je bilo moguće putovati i gde nije“ rekla je Tatjana Matić.

Poručila je da će biti produžen rok za zamenska putovanja u zemlje gde nisu priznavali naše sertifikate o vakcinaciji.

Matić je ponovila da će turistima koji nisu uspeli da realizuju vaučere, turističke agencije morati da vrate novac a agencijama koje nisu likvidne pomoći će se uredbom koju Ministarstvo priprema.

Njena suština je u tome da će se agencijama omogućiti da kod Fonda za razvoj dobiju povoljne kredite za ovu namenu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...