Subvencionisane usluge smeštaja ublažile posledice pandemije

Ugostitelji mogu da se prijave za šemu vaučera

BiznisSrbijaTurizamVesti

20.12.2021 16:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ugostitelji mogu da se prijave za šemu vaučera Ugostitelji mogu da se prijave za šemu vaučera
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozvala je sve ugostitelje da se prijave za realizaciju šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja... Ugostitelji mogu da se prijave za šemu vaučera

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozvala je sve ugostitelje da se prijave za realizaciju šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

,,Imajući u vidu da se pomenuta Uredba donosi od 2015. godine i da je do sada dala značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma, kao i da domaći turistički promet beleži konstantan porast zahvaljujući vaučerima za odmor u Republici Srbiji, oni će i ove godine biti izuzetno značajni kako bi se ublažile posledice koje je pandemija korona virusa imala na sektor turizma i ugostiteljstva”, rekla je Matić.

Ona je istakla da se vaučeri mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera i da će se celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovoditi preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), te da je pre svega neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...