Vlada za ovu vrstu subvencija izdvojila još 500 miliona dinara

Za odmor u Srbiji još 100.000 turističkih vaučera

BiznisSrbijaTurizamVesti

17.12.2021 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Za odmor u Srbiji još 100.000 turističkih vaučera Za odmor u Srbiji još 100.000 turističkih vaučera
Akcija dodele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se nastavlja. Naime, Vlada Srbije za ovu namenu izdvojila je 500 miliona dinara, pa će još... Za odmor u Srbiji još 100.000 turističkih vaučera

Akcija dodele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se nastavlja. Naime, Vlada Srbije za ovu namenu izdvojila je 500 miliona dinara, pa će još 100.000 turističkih vaučera od po 5.000 dinara biti na raspolaganju građanima Srbije za odmor u zemlji tokom sledeće godine.

Vlada je usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije.

“Kako bi se pospešio turizam i stimulisao boravak domaćih turista u zemlji, a s obzirom na to da ova važna privredna grana značajno doprinosi ukupnom BDP-u, Vlada je odlučila da opredeli 500 miliona dinara za turističke vaučere koji su do sada dali značajne rezultate u podsticanju domaćeg turizma i značajnog povećanja broja noćenja”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Za vaučere za odmor u Srbiji mogu da apliciraju svi građani, a jedini uslov je da nemaju veći mesečni prihod od 70.000 dinara i da provedu minimum pet noćenja u objektu koji izaberu.

Ukupnu cenu za usluge smeštaja gosti plaćaju delimično vaučerom u iznosu od 5.000 dinara, koliko je njime predviđeno, dok ostatak plaćaju u dogovoru sa davaocem usluga. Vaučer se može iskoristiti zaključno sa 20. novembrom ove godine. Njime se plaćaju samo usluge smeštaja i ne mogu se plaćati hrana, piće, zdravstvene i druge usluge.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...