HRVATI SVE VIŠE KUPUJU ONLAJN zbog korona virusa

RegionVesti

21.4.2020 15:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

HRVATI SVE VIŠE KUPUJU ONLAJN zbog korona virusa HRVATI SVE VIŠE KUPUJU ONLAJN zbog korona virusa
Više od 2,1 milion građana Hrvatske okrenuo se onlajn kupovini u vreme epidemije korona virusa, i planira tako da kupuje i ubuduće. Od toga... HRVATI SVE VIŠE KUPUJU ONLAJN zbog korona virusa

Više od 2,1 milion građana Hrvatske okrenuo se onlajn kupovini u vreme epidemije korona virusa, i planira tako da kupuje i ubuduće. Od toga je bar 130.000 onih koji ranije nisu kupovali preko interneta, pokazuje istraživanje agencije “Ekvestris” (Equestris).

Istraživanje pokazuje i rast onlajn kupovine od 30 odsto u starosnoj grupi od više od 50 godina, prenosi novac.hr.

Ovo istraživanje je pokazalo da se prepolovilo naručivanje preko interneta odeće, obuće i modnih detalja, a vidljiv je i pad interesa za kupovinu nakita, satova i bele tehnike preko interneta.

Sa druge strane, kupovina hrane i prehrambenih proizvoda je skoro duplirana. Naime, pre korona krize, 24 odsto građana Hrvatske je kupovalo prehrambene proizvode od domaćih trgovačkih lanaca preko interneta. U martu, taj broj je povećan na 39 odsto, a narednih meseci ovu robu će kupovati oko 50 odsto gradjana Hrvatske.

Skok sa 37 odsto na 53 odsto beleži se i kod proizvoda za čišćenje i higijenu, a prodaja hrane za kućne ljubimce porasla je za četvrtinu u odnosu na vreme pre korona krize.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...