Zakonski okvir za bolji balans privatnog i poslovnog

Hrvatska izmenama zakona o radu pokušava da izazove demografski rast

EULifestyleRegionVestiZanimljivosti

29.4.2021 16:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hrvatska izmenama zakona o radu pokušava da izazove demografski rast Hrvatska izmenama zakona o radu pokušava da izazove demografski rast
Nove izmene hrvatskog Zakona o radu, koje će stupiti na snagu u prvoj polovini 2022. godine, trebalo bi da motivišu ljude na rad od... Hrvatska izmenama zakona o radu pokušava da izazove demografski rast

Nove izmene hrvatskog Zakona o radu, koje će stupiti na snagu u prvoj polovini 2022. godine, trebalo bi da motivišu ljude na rad od kuće, a jedan od ciljeva je podsticanje demografske revitalizacije Hrvatske, piše Jutarnji list.

Na pitanje kako bi to regulacija rada od kuće pomogla demografskoj obnovi, iz ministarstva kažu – kroz bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života, prenosi Tanjug.

Oni su objasnili da je namera kreiranje kvalitetog zakonskog okvira za podsticanje preduzetničkih aktivnosti kako bi se smanjilo administrativno opterećenje rada, i uz maksimalnu zaštitu radnika obezbedili dostojanstveni uslovi rada.

Kako bi to konkretno trebalo da izgleda, u ministarstvu za sada ne objašnjavaju, navodi Jutarnji.

List dodaje da, iako je veliki broj zaposlenih više od godinu dana prinuđen da radi izvan radnog prostora poslodavca, a bez jasno propisanih uslova i refundacije troškova, predlagači izmena zakona ne vide razlog za žurbu.

U tom kontekstu u tekstu se napominje da još uvek nije formirana ni radna grupa koja bi trebalo da radi na izmenama Zakona o radu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...