Akvizicija koja otvara nova tržišta

Hrvatska M+ Grupa preuzela nemački Invitel Group

BerzaBiznisInvesticijeNovacPoslovanjeRegionVesti

21.12.2021 09:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hrvatska M+ Grupa preuzela nemački Invitel Group Hrvatska M+ Grupa preuzela nemački Invitel Group
Hrvatska kompanija M+ Grupa preuzela je većinski deo u nemačkoj kompaniji Invitel GmBH i njenim zavisnim društvima. Time je M+ Grupa proširila lokacije svog... Hrvatska M+ Grupa preuzela nemački Invitel Group

Hrvatska kompanija M+ Grupa preuzela je većinski deo u nemačkoj kompaniji Invitel GmBH i njenim zavisnim društvima.

Time je M+ Grupa proširila lokacije svog poslovanja na geografsko područje od Hannovera do Istanbula. S novom akvizicijom, M+ Grupa potvrđuje svoju poziciju vodećeg nezavisnog provajdera BPTO (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije) usluga, jer upravlja sa tržištem od oko deset hiljada ljudi.

Akvizirana nemačka kompanija Invitel zapošljava oko 1.500 ljudi i godišnje ostvaruje oko 45 miliona evra prihoda. Ako se gledaju poslovni rezultati za 2020. godinu, M+ Grupa, zajedno s novom akvizicijom, prelazi godišnji prihod od milijardu kuna, prenosi Seebiz.eu.

„Akvizicijom Invitela, M+ Grupa dobija klijente iz novih sektora u kojima do sada nismo bili prisutni, kompanije koje se bave energetikom, obnovljivim izvorima te tehnologijom niskougljenične tranzicije i pametnih kuća. Osim toga, našoj porodici priključiće se velik broj vrednih zaposlenih, kao i veoma iskusan menadžment s odličnim kontaktima u industriji, koji će zasigurno doprineti našem daljem rastu i razvoju. S velikim zadovoljstvom mogu reći da nakon ove akvizicije Nemačka postaje samostalno najveće tržište grupe prema prihodima, što je kruna realizacije naše strategije gradnje vodećeg BPO provajdera za DACH tržište, odnosno nemačko govorno područje“, rekao je povodom objave transakcije predsednik Uprave M+ Grupe Darko Horvat.

Nakon ove akvizicije, M+ Grupa posluje na 35 lokacija širom Evrope i Amerike. U leto ove godine M+ Grupa je sekundarnom javnom ponudom deonica prikupila 105 miliona kuna od institucionalnih ulagača, fizičkih i pravnih osoba. Tim povodom najavljeno je kako će se prikupljeni kapital, između ostalog, koristiti za rast i akvizicije na razvijenim tržištima.

„Obnovljivi izvori energije, upravljanje emisijama ugljen-dioksida, energetska tranzicija i tehnološke inovacije ključne za uspešnu globalnu tranziciju na niskougljeničnu ekonomiju su područje delovanja klijenata koje smo stekli akvizicijom Invitela. To se savršeno uklapa u našu strategiju održivosti. Prva smo kompanija na Zagrebačkoj berzi koja je objavila nezavisni izveštaj o održivosti i želimo biti u društvu evropskih lidera energetske tranzicije u zeleniju budućnost Evrope. Ova transakcija ujedno predstavlja nastavak naše strategije akvizicija, u kojoj svakim novim preuzimanjem jačamo sinergijsko delovanje svih članica M+ Grupe“, naglasio je Darko Horvat.

M+ Grupa je hrvatska kompanija u vlasništvu privatnih ulagača, svih obveznih penzijskih fondova u Hrvatskoj, više dobrovoljnih penzijskih i privatnih investicionih fondova te Mid Europa Partners-a, vodećeg investicionog fonda za ulaganja u središnju i istočnu Europu sa sedištem u Londonu. Kompanija ima sedište u Zagrebu, a operativno posluje u deset zemalja. Uz Hrvatsku, tu su još i Nemačka, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Turska, Rumunija, Mađarska, Velika Britanija i SAD. Poslovno deluje na tržištima Evropske unije i Severne Amerike.

S jezičnim portfeljem od 31 jezika na kojima pruža usluge, M+ Grupa je jedna od retkih kompanija koje mogu zadovoljiti potrebe globalnih klijenata. Tokom proteklih pet godina M+ Grupa je realizovala 15 akvizicija i osigurala diverzifikacioni portfelj klijenata koje čine tehnološke, energetske, logističke i kompanije za elektroničku trgovinu, kompanije u sektoru robe široke potrošnje i finansijske institucije.

M Plus Croatia d.o.o.

Heinzelova ulica 62a, 10000 Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
4.358.146,20 (2020)
Broj zaposlenih:
35 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...