Prikupljena sredstva ulože u rast poslovanja

Hrvatski IT gigant Span na Zagrebačkoj berzi

BerzaEUNovacRegionVesti

22.9.2021 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hrvatski IT gigant Span na Zagrebačkoj berzi Hrvatski IT gigant Span na Zagrebačkoj berzi
Izlazak preduzeća Span na Zagrebačku berzu izazvao je velik interes malih i velikih ulagača. Naime, reč je o izuzetno uspešnoj i jednoj od najdugovečnijih... Hrvatski IT gigant Span na Zagrebačkoj berzi

Izlazak preduzeća Span na Zagrebačku berzu izazvao je velik interes malih i velikih ulagača. Naime, reč je o izuzetno uspešnoj i jednoj od najdugovečnijih hrvatskih IT firmi, koja je prodajom gotovo 30 odsto akcija na javnoj ponudi prikupila 101 milion kuna. Od toga su čak 8,5 odsto kupili radnici firme.

Potpisom Ugovora o puštanju svih akcija Spana na Zagrebačku berzu, počelo je novo razdoblje za firmu koju najbolje opisuje naziv „mali div“. Sredstva prikupljena javnom ponudom akcija biće uložena u rast poslovanja, prenosi HRT.

„Planiramo i dalje organski rast na tržištima na kojima smo prisutni, ali želimo se širiti na druga tržišta, imamo međunarodnu ekspanziju u još šest zemalja. Moldaviju upravo otvaramo, a još ćemo do kraja godine pokrenuti najmanje jednu državu, rekao je Nikola Dujmović, predsednik Uprave Spana.

Projektovanje i izvođenje informacionih programa za više od 1.200 klijenata na šest kontinenata, među kojima su McDonalds, Starbucks, Rimac Automobili i Infobip, dokaz je Spanove uspešnosti. Naročito važan deo priče su im njihovi radnici, od kojih je više od polovine u Hrvatskoj odlučilo kupiti akcije.

Radnik Spana koji je kupio deonice, Slaven Mišak, navodi da je ovo zapravo bio dobar uvod u investiranje u Zagrebačku berzu uz računicu da to nije špekulacija, od danas do sutra da prodaš, nego dugoročno da firma ima neku perspektivu i da je dobra investicija, ne možda za penziju, ali za klince, za faks recimo.

Iskazani interes svih ulagača bio je znatno veći od ponuđenog broja deonica. Znak je to povjerenja u Span, ali i želje investitora za novim ulaganjima. Kotiranje na Zagrebačku berzu, a uskoro i trgovanje, nije lak posao, kažu u Spanu, ali otvara mnoge mogućnosti daljeg finansiranja rasta firme.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...