I PORED PANDEMIJE ZAPOSLENOST RASTE U trećem kvartalu dva odsto više zaposlenih u Srbiji

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

29.10.2020 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

I PORED PANDEMIJE ZAPOSLENOST RASTE U trećem kvartalu dva odsto više zaposlenih u Srbiji I PORED PANDEMIJE ZAPOSLENOST RASTE U trećem kvartalu dva odsto više zaposlenih u Srbiji
U trećem kvartalu 2020. godine ukupan broj zaposlenih u Srbiji iznosio je dva miliona i 224 hiljade, saopštio je Republički zavod za statistiku. Od... I PORED PANDEMIJE ZAPOSLENOST RASTE U trećem kvartalu dva odsto više zaposlenih u Srbiji

U trećem kvartalu 2020. godine ukupan broj zaposlenih u Srbiji iznosio je dva miliona i 224 hiljade, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Od tog broja, milion i 768 hiljada je bilo zaposleno kod pravnih lica, 391 hiljada su preduzetnici ili osobe zaposlene kod njih, dok je bilo registrovano nešto više od 65 hiljada individualnih poljoprivrednika.

U odnosu na treći kvartal 2019. godine, ukupan broj zaposlenih je veći za dva odsto, pri čemu je broj zaposlenih kod pravnih lica porastao za 2,3 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i osoba koje samostalno obavljaju delatnost povećan je za 2,7 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 7,6 procenata.

U odnosu na prethodni kvartal, ukupan broj zaposlenih je veći za 1,3 odsto. pri čemu je broj zaposlenih kod pravnih lica povećan za 0,9 odsto, broj preduzetnika je povećan za 3,6 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 2,2 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...