održavanje kontinuiteta poslovanja

Indijski Dr. Reddy’s ipak ostaje u Rusiji

BiznisBolji posaoSvetVestiZdravlje

9.3.2022 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Indijski Dr. Reddy’s ipak ostaje u Rusiji Indijski Dr. Reddy’s ipak ostaje u Rusiji
Indijska farmaceutska kompanija Dr. Reddy’s Laboratories Ltd saopštila je u sredu da je usredsređena na bezbednost zaposlenih i kontinuitet poslovanja u Rusiji, uprkos tome... Indijski Dr. Reddy’s ipak ostaje u Rusiji

Indijska farmaceutska kompanija Dr. Reddy’s Laboratories Ltd saopštila je u sredu da je usredsređena na bezbednost zaposlenih i kontinuitet poslovanja u Rusiji, uprkos tome što su se mnoge zapadne kompanije poslednjih dana povukle iz te zemlje zbog rata u Ukrajini.

Nijedna indijska kompanija nije se javno povukla iz Rusije, a Nju Delhi je odbio da osudi invaziju Moskve na Ukrajinu, uprkos pritisku Sjedinjenih Američkih Država da to učine. Zapadne kompanije, kao što su McDonald’s, PepsiCo, Coca-Cola i Starbucks, obustavile su prodaju svojih najpoznatijih proizvoda u Rusiji, piše Easterneye.biz

„Prisutni smo u regionu više od tri decenije“, napisao je portparol kompanije Dr. Reddy’s u mejlu, i dodao da je obezbeđivanje dobrobiti osoblja prvi i najvažniji prioritet, zajedno sa merama za zadovoljavanje potreba pacijenata i kontinuiteta poslovanja.

„Sve u svemu, pažljivo pratimo razvoj događaja i pripremamo se u skladu sa tim“, istakao je on.
Odbio je da kaže da li bi kompanija povećala ili smanjila investicije u Rusiji, koje su činile više od osam odsto njene ukupne prodaje od 189,7 milijardi rupija (1,88 milijardi funti) u poslednjoj fiskalnoj godini koja se završava 31. marta.

Kompanija je u godišnjem izveštaju za 2021. godinu navela da je njen fokus bio na „pozicioniranju na glavnim tržištima, koja uključuju Rusiju, Kinu, Brazil, Južnu Afriku i Ukrajinu“.

Dr. Reddy’s Laboratories je četvrta najveća farmaceutska kompanija u Indiji po tržišnoj vrednosti, prodaje lekove protiv bolova i druge u Rusiji. Glavni je distributer u Indiji za ruske vakcine Sputnik protiv virusa Covid-19.

Izvršni direktor ove kompanije rekao je na zdravstvenoj konferenciji u januaru, da je Rusija „veoma dobro tržište“ za njih.

  • Milovan94

    9.3.2022 #1 Author

    Dobro je da bar neka kompanije ostaje da radi u Rusiji.

    Odgovori

  • TINA

    9.3.2022 #2 Author

    Bez Mek Donald’s I Coca Cole, hranili bi smo se I mi zdravije

    Odgovori

  • Anna

    9.3.2022 #3 Author

    Pare iznad morala. Zarada ispred sigurnosti. Nisam ni očekivala mnogo drugačiju politiku od Indije.

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.3.2022 #4 Author

    Njihovo trziste nije evropa,nemaju potrebe da se povlace…

    Odgovori

  • TASIJA27

    10.3.2022 #5 Author

    Na trenutak sam pomislila da rusi nece imati gde hleb da kupe koliko je firmi prekinulo poslovanje u ovoj zemlji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...