u septembru proizvodnja i snabdevanje električnom energijom i gasom bila je veća za 11,6 odsto

Industrijska proizvodnja u BiH porasla za 4,2 odsto na mesečnom nivou

RegionVesti

26.10.2021 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Industrijska proizvodnja u BiH porasla za 4,2 odsto na mesečnom nivou Industrijska proizvodnja u BiH porasla za 4,2 odsto na mesečnom nivou
Ukupna industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine porasla je u septembru 2021. godine na mesečnom nivou za 4,2 odsto, a u odnosu na... Industrijska proizvodnja u BiH porasla za 4,2 odsto na mesečnom nivou

Ukupna industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine porasla je u septembru 2021. godine na mesečnom nivou za 4,2 odsto, a u odnosu na isti mesec prošle godine je veća za 10,3 procenta, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku.

Posmatrano po delatnostima, kod proizvodnje i snabdevanja električnom energijom i gasom zabeležen je rast od 18 procenata u odnosu na avgust, vađenje ruda i kamena je povećano za 6,2 procenta, a rast prerađivačke industrije iznosio je 1,9 odsto, prenosi Tanjug.

Na godišnjem nivou, u septembru proizvodnja i snabdevanje električnom energijom i gasom bila veća za 11,6 odsto, prerađivačka industriji je porasla za 11,3 procenta, a vađenje ruda i kamena za 1,2 odsto.

Proizvodnja energije je prošlog meseca povećana u odnosu na avgust za 15,2 odsto, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,1 procenat, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6, intermedijarnih proizvoda za 1,4, a kapitalnih proizvoda za 0,2 procenta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...