Više vozila će ostati nedovršeno zbog nedovoljne opremljenosti delovima

Inflacija podigla troškove Forda za milijardu dolara

AutomobiliNovacSvetVesti

21.9.2022 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Inflacija podigla troškove Forda za milijardu dolara Inflacija podigla troškove Forda za milijardu dolara
Američki proizvođač automobila Ford objavio je da će zbog inflacije imati milijardu dolara veće troškove u trećem tromesečju nego što je planirao, a dodatni... Inflacija podigla troškove Forda za milijardu dolara

Američki proizvođač automobila Ford objavio je da će zbog inflacije imati milijardu dolara veće troškove u trećem tromesečju nego što je planirao, a dodatni problem biće i nestašica delova.

Zbog nedovoljne opremljenosti delovima, kako su poručili u ponedeljak iz američkog automobilskog diva, više vozila će ostati nedovršeno nego što je planirano krajem trećeg kvartala, prenosi SeeBiz.

Prema njihovoj proceni, u poslednjem tromesečju kompanija bi trebalo da dovrši i trgovcima proda između 40.000 i 45.000 vozila, uglavnom kamiona i terenskih automobila (SUV).

Uprkos problemima s proizvodnjom, kompanija je iznova potvrdila aktuelnu procenu ovogodišnje prilagođene dobiti pre kamata i poreza (EBIT) u visini od 12 milijardi plus/minus 500 miliona dolara.

U trećem kvartalu prilagođeni EBIT trebalo bi da se kreće u rasponu od 1,4 milijarde do 1,7 milijardi dolara, dodali su, napomenuvši da će celokupan izveštaj o poslovanju u periodu od jula do septembra biti objavljeno 26. oktobra.

Ford je prvo tromesečje zaključio sa neto gubitkom od 3,1 milijardu dolara, zbog smanjene vrednosti ulaganja u proizvođača električnih automobila Rivian.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...