za godinu i po dana sačuvano gotovo 1,6 miliona evra

Infrastruktura železnice Srbije uštedela 90 miliona dinara

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

5.1.2022 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Infrastruktura železnice Srbije uštedela 90 miliona dinara Infrastruktura železnice Srbije uštedela 90 miliona dinara
Infrastruktura železnice Srbije je prošle godine u realizaciji javnih nabavki uštedela oko 90 miliona dinara, saopšteno je iz ovog preduzeća, uz ocenu da je... Infrastruktura železnice Srbije uštedela 90 miliona dinara

Infrastruktura železnice Srbije je prošle godine u realizaciji javnih nabavki uštedela oko 90 miliona dinara, saopšteno je iz ovog preduzeća, uz ocenu da je ovakav rezultat postignut zahvaljujući „odgovornom, racionalnom i transparentnom poslovanju kompanije“.

U saopštenju se kaže da ušteda znači da su nakon sprovedenih procedura javnih nabavki dobijene ugovorene vrednosti koje su za oko 764.000 evra bile manje od prvobitno predviđenih planovima nabavki, prenosi Tanjug.

Novac koji se uštedeo na ovaj način, Infrastruktura železnice Srbije je usmerila u troškove tekućeg održavanja i rekonstrukcije železničke infrastrukture.

Ističe se da je lane realizovano više od 98 planova nabavki te da je njihova realizacija bila transparentna, što je, kako se navodi, doprinelo jednakom tretmanu ponuđača i povećanju konkurentnosti.

Iz Infrastrukture železnice Srbije navode da je počev od 1. jula 2020. godine, kada je na snagu stupio novi Zakon o javnim nabavkama, do kraja 2021. godine, ostvarena ušteda u realizaciji javnih nabavki od oko 185 miliona dinara, odnosno skoro 1,6 miliona evra.

Ističu da je upravo na osnovu striktne i dosledne primene Zakona o javnim nabavkama, a zahvaljujući i ostvarenim rezultatima u ovoj oblasti lane, Državna revizorska institucija ocenila da nema bitnih primedbi na poslovanje ovog preduzeća u postupcima javnih nabavki, niti kršenja normi Zakona o javnim nabavkama i srodnih propisa.

  • Lolek

    10.3.2022 #1 Author

    Sve se moze kad se malo po malo sklanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...