INFRASTRUKTURNI KAPACITETI AERODROMA NIKOLA TESLA PROŠLI STROGE TESTOVE Nove čekaonice spremne za upotrebu

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

27.10.2020 10:42 Autor: Ljiljana Begović 0

INFRASTRUKTURNI KAPACITETI AERODROMA NIKOLA TESLA PROŠLI STROGE TESTOVE Nove čekaonice spremne za upotrebu INFRASTRUKTURNI KAPACITETI AERODROMA NIKOLA TESLA PROŠLI STROGE TESTOVE Nove čekaonice spremne za upotrebu
Prvi put u istoriji Aerodroma Nikola Tesla, sprovedena je i izvršena provera operativne pripremljenosti novih infrastrukturnih kapaciteta, ORAT (Operational Readiness and Airport Transfer). Kompanija... INFRASTRUKTURNI KAPACITETI AERODROMA NIKOLA TESLA PROŠLI STROGE TESTOVE Nove čekaonice spremne za upotrebu

Prvi put u istoriji Aerodroma Nikola Tesla, sprovedena je i izvršena provera operativne pripremljenosti novih infrastrukturnih kapaciteta, ORAT (Operational Readiness and Airport Transfer).

Kompanija „Belgrade Airport“ sprovela je niz funkcionalno-operativnih proba kojima se potvrđuje usklađenost novoizgrađenih delova pristanišne zgrade sa standardnim operativnim procedurama (SOP).

Izvršena je simulacija u realnom vremenu procesa od prijave na let, do ukrcavanja u avion, što podrazumeva prijavu putnika na šalteru, ulazak u tranzitnu zonu i prolazak kroz KD kontrolu.

Foto: Tanjug

Potom su testirana 3 scenarija: otprema putnika na let putem autobusa i otprema putnika na let putem novoformiranih pešačkih koridora (direktno do vazduhoplova na poziciji) preko platforme. U okviru trećeg scenarija, simulirano je ponašanje celokupnog sistema u uslovima požara u putničkoj čekaonici, odnosno izvršena je potvrda evakuacionih tokova u vanrednim okolnostima.

Nakon vežbe, nove čekaonice A7a i A7b biće spremne za operativnu upotrebu, a njihovo korišćenje zavisiće od potreba kapaciteta u skladu sa globalnom pandemijom Covid-19.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...