INTESA PROGLAŠENA ZA BANKU GODINE U ZAPADNOJ EVROPI Prestižna nagrada prvi put u rukama Italijana

BankeEUNovacVesti

14.1.2021 14:30 Autor: Marija Jovanović 0

INTESA PROGLAŠENA ZA BANKU GODINE U ZAPADNOJ EVROPI Prestižna nagrada prvi put u rukama Italijana INTESA PROGLAŠENA ZA BANKU GODINE U ZAPADNOJ EVROPI Prestižna nagrada prvi put u rukama Italijana
Intesa Sanpaolo proglašena je „Bankom godine u zapadnoj Evropi“ i „Bankom godine u Italiji“ od strane renomiranog časopisa The Banker, specijalizovane publikacije medijske grupe... INTESA PROGLAŠENA ZA BANKU GODINE U ZAPADNOJ EVROPI Prestižna nagrada prvi put u rukama Italijana

Intesa Sanpaolo proglašena je „Bankom godine u zapadnoj Evropi“ i „Bankom godine u Italiji“ od strane renomiranog časopisa The Banker, specijalizovane publikacije medijske grupe Financial Times.

Prestižnu nagradu za najbolju banku u zapadnoj Evropi prvi put je dobila jedna italijanska banka. Pri izboru, međunarodni žiri časopisa The Banker uzeo je u obzir snažne finansijske rezultate grupe Intesa Sanpaolo i uspešno spajanje sa kompanijom UBI Banca, što je kreiralo italijanskog bankarskog giganta koji može uspešno da se takmiči na nivou Evrope.

Kako je saopšteno, žiri je, kao posebno važnu, istakao ključnu ulogu koju je grupa Intesa Sanpaolo odigrala u podršci italijanskoj privredi i društvu tokom pandemije Covid-19.

„Intesa Sanpaolo je jedna od bankarskih grupa sa najboljim rezultatima u Evropi, i ističe se snagom svog bilansa. Nakon spajanja sa UBI bankom, zauzima prvo mesto na rang-listi evro zone po tržišnoj kapitalizaciji, a takođe je među najboljim evropskim bankama prema nekoliko pokazatelja učinka i finansija“, izjavio je Marco Elio Rottigni, direktor Divizije Internacionalnih banka članica Intesa Sanpaolo.

Tagovi
BANKA NAGRADA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...