Akcije australijske avio-kompanije skočile za 2,8 odsto

Investitori preuzimaju deonice sidnejskog aerodroma

InfrastrukturaSvetU fokusuVesti

8.11.2021 15:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Investitori preuzimaju deonice sidnejskog aerodroma Investitori preuzimaju deonice sidnejskog aerodroma
Zvaničnici Aerodroma Sidnej odlučili su da prihvate ponudu grupe investitora za preuzimanje vlasničkog udela u toj avio-kompaniji za 23,6 milijardi australijskih dolara (17,5 milijardi... Investitori preuzimaju deonice sidnejskog aerodroma

Zvaničnici Aerodroma Sidnej odlučili su da prihvate ponudu grupe investitora za preuzimanje vlasničkog udela u toj avio-kompaniji za 23,6 milijardi australijskih dolara (17,5 milijardi američkih dolara).

Ako se ugovor realizuje, biće to jedan od najvećih otkupa akcija u Australiji, prenosi britanski javni servis BBC.

Do sporazuma je došlo kada je Sidnejska alijansa za avijaciju (SAA) podigla svoju ponudu, nakon što je vlasnik aerodroma odbio njihov prvobitni predlog.

Ipak, ovaj dogovor se suočava sa brojnim potencijalnim preprekama, što znači da bi čitav proces zaključenja dogovora mogao da potraje mesecima, prenosi Tanjug.

Kako se navodi u izjavi predsednika sidnejskog aerodroma Dejvida Gonskog (David Gonski) objavljenoj na berzi, direktori odbora Aerodroma Sidnej smatraju da ponuda odražava odgovarajuću dugoročnu vrednost za aerodrom i jednoglasno preporučuju taj predlog vlasnicima aerodromskih hartija od vrednosti, u skladu sa uobičajenim uslovima, kao što je odobrenje nezavisnog stručnjaka.

Najava sporazuma o otkupu akcija najvećeg aerodromskog operatera u Australiji usledila je neposredno nakon što je ta zemlja ponovo otvorila granice za međunarodna putovanja.

Na trgovanju na Sidnejskoj berzi akcije aerodroma su porasle za 2,8 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...