Bivši predsednik SAD sprema novu kompaniju za berzu

Investitori uložili milijardu dolara u Trampovu Truth Social

BerzaHi-techLifestyleNovacSvetVesti

6.12.2021 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Investitori uložili milijardu dolara u Trampovu Truth Social Investitori uložili milijardu dolara u Trampovu Truth Social
Nova kompanija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) saopštila je da je sklopila sporazume o prikupljanju milijardu dolara od investitora pre planiranog izlaska... Investitori uložili milijardu dolara u Trampovu Truth Social

Nova kompanija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) saopštila je da je sklopila sporazume o prikupljanju milijardu dolara od investitora pre planiranog izlaska na berzu. Trump Media & Technology Group (TMTG) priprema pokretanje aplikacije za društvene mreže Truth Social početkom iduće godine.

Trampu je zabranjen pristup društvenim mrežana Twitter i Facebook nakon upada njegovih pristalica u Kapitol početkom januara. On je naveo da „milijardu dolara šalje važnu poruku Big Tech kompanijama da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati“, prenosi BBC.

Tramp je najavio planove za pokretanje Truth Social ranije ove godine, ocenjujući da će to omogućiti dijalog „bez diskriminacije na osnovu političke ideologije“. Kompanija TMTG udružila se sa Digital World Acquisition, takozvanom kompanijom za posebne namene (SPAC).

Nakon što je saopštila da je obezbedila milijardu dolara od „različitih institucionalnih investitora“, Trampova TMGT procenjena je na oko četiri milijarde dolara vrednosti. Prema ocenama analitičara, to naglašava njegovu sposobnost da privuče snažnu finansijsku podršku, bez obzira na to što je njegov predsednički mandat bio obeležen kontroverzama.

U trenutku kada mu je zabranjen pristup najpopularnijim društvenim platformama, Tramp je imao 89 miliona pratilaca na Twitteru, 33 miliona na Facebooku i 24,5 miliona na Instagramu. Mnoge kompanije sa Wall Streeta navodno su odbile priliku da finansiraju TMGT, ali su to prihvatile porodične firme i pojedinci, kao i neki hedž fondovi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...