Bivši američki predsednik pokreće svoju društvenu mrežu

Trampova Istina najsličnija Tanjugu

Hi-techLifestyleSvetVesti

21.10.2021 11:37 Autor: Vladimir Jokanović 0

Trampova Istina najsličnija Tanjugu Trampova Istina najsličnija Tanjugu
Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) najavio je da će pokrenuti sopstvenu platformu za društvene mreže pod nazivom TRUTH Social (društvena istina), navedeno... Trampova Istina najsličnija Tanjugu

Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) najavio je da će pokrenuti sopstvenu platformu za društvene mreže pod nazivom TRUTH Social (društvena istina), navedeno je u saopštenju za medije njegove kompanije Trump Media and Techology Group (TMTG).

Trampova društvena mreža trebalo bi u novembru da pokrene probnu beta verziju, koja će biti dostupna samo pozvanim korisnicima. Nacionalno predstavljanje nove društvene mreže očekuje se u prvom kvartalu 2022. godine, prenosi Techcrunch.

Izvor: Techonroid/Apple store

Tramp je najavio da će pokrenuti sopstvenu platformu nakon što je zabranjen na nekoliko najpopularnijih društvenih mreža, uključujući Twitter, Facebook i YouTube, pod optužbom da je prekršio njihove uslove korišćenja nakon napada njegovih pristalica na zgradu Kongresa 6. januara.

„Napravio sam TRUTH Social i TMTG da se suprotstavim tiraniji Big Tech (kompanija). Živimo u svetu u kojem talibani imaju ogromno prisustvo na Twitteru, ali je vaš omiljeni predsednik ućutkan. To je nedopustivo“, navedeno je u saopštenju TMTG, prenose Ria Novosti.

Foto: Youtube screenshot

Tramp je naveo da je misija njegove kompanije da bude „rival liberalnom medijskom konzorcijumu i da se borio protiv velikih tehnoloških kompanija“. TRUTH Social biće lansirana kroz novu kompaniju formiranu spajanjem TMTG i Digital World Acquisition Corp. koja se kotira na Njujorškoj berzi. Vrednost nove kompanije procenjuje se na 1,7 milijardi dolara.

Naziv Truth Social u julu 2021. godine zaštitila je Trump Group Corp, a zainteresovani korisnici mogu da se prijave na listu čekanja ili da unapred naruče aplikaciju preko Apple App Store, prenosi Guardian. Dizajn Trampove društvene platforme podseća na Twitter, a njen logo najsličniji je onom koji ima agencija Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...