da li je na pomolu kreiranje istočnog proizvodnog bloka?

Iran, Rusija i Turska razmatraju zajedničku proizvodnju automobila

AutomobiliSvetVesti

5.7.2022 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Iran, Rusija i Turska razmatraju zajedničku proizvodnju automobila Iran, Rusija i Turska razmatraju zajedničku proizvodnju automobila
Zvaničnici autoindustrije iz Irana, Rusije i Turske razmatraju zajednički program za dizajn i proizvodnju automobila. „Postoji velika mogućnost za tripartitnu saradnju proizvođača automobila tri... Iran, Rusija i Turska razmatraju zajedničku proizvodnju automobila

Zvaničnici autoindustrije iz Irana, Rusije i Turske razmatraju zajednički program za dizajn i proizvodnju automobila.

„Postoji velika mogućnost za tripartitnu saradnju proizvođača automobila tri zemlje. One mogu da zauzmu veliki deo tržišta“, izjavio je šef iranske Asocijacije proizvođača autodelova Mohamadreza Nadžafi-Maneš, prenosi Beta pozivajući se na Radio Slobodna Evropa koji se poziva na iranske državne medije.

Prema njegovim rečima, predlog je prvo iznela Turska, a da je Rusija „zainteresovana“.

Mnogi proizvođači automobila sa Zapada tokom prošle dve decenije pokrenuli su proizvodnju automobila u Rusiji, ali se od početka ruske invazije na Ukrajinu većina povukla. Zapadne zemlje uvele su Rusiji sankcije, koje ometaju auto-industriju te zemlje.

Sjedinjene Američke Države su se 2018. godine povukle iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele oštre sankcije Iranu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...