Na podsticaje država potrošila više od 1,5 milijarde dinara

Isplaćene subvencije za fiskalne kase za 53.000 firmi

SrbijaVesti

27.12.2021 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Isplaćene subvencije za fiskalne kase za 53.000 firmi Isplaćene subvencije za fiskalne kase za 53.000 firmi
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je za Tanjug da su subvencije za fiskalne kase za prelazak na novu e-fiskalizaciju isplaćene za više od 53.000... Isplaćene subvencije za fiskalne kase za 53.000 firmi

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je za Tanjug da su subvencije za fiskalne kase za prelazak na novu e-fiskalizaciju isplaćene za više od 53.000 firmi u zemlji.

„Pozivam privrednike da iskoriste mogućnost koju im država pruža kroz pokrivanje troškova ulaganja jer dajemo po sto evra po fiskalnom uređaju i isto toliko za svaki maloprodajni objekat. Prijavljivanje za subvencije traje do 31. januara sledeće godine“, rekao je Mali.

Prema podacima Ministarstva finansija, u sklopu priprema za prelazak na novu e-fiskalizaciju 75.000 firmi je prijavilo više od 102.000 poslovnih prostora. a za subvencije se prijavilo oko 60.000 firmi.

Na subvencije je utrošeno više od 1,5 milijardi dinara, a privrednicima je na raspolaganju već više od 50 softvera, naglasio je ministar finansija.

Podsetimo, Tranzicioni period za prelazak na novi model fiskalizacije počeo je 1. novembra i trajaće do 30. aprila 2022. godine. Tokom ovih šest meseci svi poreski obveznici koji svoj promet registruju putem fiskalnih uređaja moraće svoje poslovanje da usklade sa novim pravilima e-fiskalizacije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...