ITALIJANI ŽELE ŠTO PRE DA ZABORAVE OVU TURISTIČKU SEZONU Leto ništa ne može da spasi

BiznisEUTurizamVesti

7.9.2020 09:02 Autor: Marija Jovanović 1

ITALIJANI ŽELE ŠTO PRE DA ZABORAVE OVU TURISTIČKU SEZONU Leto ništa ne može da spasi ITALIJANI ŽELE ŠTO PRE DA ZABORAVE OVU TURISTIČKU SEZONU Leto ništa ne može da spasi
Leto 2020. za italijanski turizam je “sezona koju treba zaboraviti”, saopštilo je udruženje koje predstavlja ovaj sektor.   Zbog pandemije korona virusa broj noćenja u... ITALIJANI ŽELE ŠTO PRE DA ZABORAVE OVU TURISTIČKU SEZONU Leto ništa ne može da spasi

Leto 2020. za italijanski turizam je “sezona koju treba zaboraviti”, saopštilo je udruženje koje predstavlja ovaj sektor.  

Zbog pandemije korona virusa broj noćenja u Italiji manji je za 65 miliona u odnosu na prošlu godinu. 

„Blagi oporavak italijanskog tržišta u avgustu nije dovoljan da se spasi leto 2020, koje ostaje sezona koju treba zaboraviti za turizam“, saopštilo je udruženje „Assoturismo Confesercenti“, prenosi Investitor.me.  

Foto: Pixabay.com

Tokom tromesečja juni – avgust, u smeštajnim objektima u Italiji bilo je 148,5 miliona noćenja, ili više od 65 miliona manje nego 2019. godine što predsavlja pad od 30,4 odosto„, navodi udruženje. 

Broj Italijana koji su letovali u zemlji letos je blago porastao, za 1,1 odsto, ali je pad broja stranaca bio je ogroman. Prema istraživanju Centra za proučavanje turizma iz Firence (CTS), zabeležen je pad od 65,9 odsto, pokazuje anketa sprovedena među 1.975 preduzetnika u tom sektoru. 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...