planirana izgradnja nove valjaonice u staroj železari

Italijanska kompanija ulaže 400 miliona evra u Sisak

BiznisEUInvesticijeRegionVesti

29.4.2022 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Italijanska kompanija ulaže 400 miliona evra u Sisak Italijanska kompanija ulaže 400 miliona evra u Sisak
Italijanska kompanija ABS, iz sastava grupacije Danieli, vlasnica čeličane na području bivše Željezare Sisak, planira da uloži oko 400 miliona evra u izgradnju novih... Italijanska kompanija ulaže 400 miliona evra u Sisak

Italijanska kompanija ABS, iz sastava grupacije Danieli, vlasnica čeličane na području bivše Željezare Sisak, planira da uloži oko 400 miliona evra u izgradnju novih pogona, čime bi se nastavila sisačka metalurška tradicija.

Izvršni odbor ABS grupe, u čijem je vlasništvu ABS Sisak, odobrio je investicioni program kompanije vredan ukupno 400 miliona evra, a deo uključuje i gradnju nove, savremene valjaonice u Sisku.

Kako piše Seebiz, ABS ima prepoznatljiv kvalitet, dobar proizvod i osigurano tržište, a ta kompanija izvozi svoju celokupnu proizvodnju. Nova ulaganja u Sisku počinju već u julu ove godine, a prvih sedam miliona evra biće uloženo u zamenu peći.

Modernom opremom postići će se povećanje kapaciteta proizvodnje uz osjetne uštede. Naime, kao veliki potrošač električne energije, ABS će se sve više orijentirati na alternativne energetske izvore.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...