IZGRADNJA AERODROMA U TREBINJU POČINJE NA PROLEĆE Prvi avioni poleteće krajem 2021.

BiznisInvesticijeNovacRegionSrbijaTurizamVesti

11.12.2020 08:31 Autor: Marija Jovanović 0

IZGRADNJA AERODROMA U TREBINJU POČINJE NA PROLEĆE Prvi avioni poleteće krajem 2021. IZGRADNJA AERODROMA U TREBINJU POČINJE NA PROLEĆE Prvi avioni poleteće krajem 2021.
Izgradnja aerodroma u Trebinju, projekat koji zajedno realizuju Srbija i Republika Srpska, počinje na proleće, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.... IZGRADNJA AERODROMA U TREBINJU POČINJE NA PROLEĆE Prvi avioni poleteće krajem 2021.

Izgradnja aerodroma u Trebinju, projekat koji zajedno realizuju Srbija i Republika Srpska, počinje na proleće, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je, nakon sastanka u Vladi Srbije sa ministrom saobraćaja Republike Srpske Đorđem Popovićem, rekao da je u republičkom budžetu za sledeću godinu predviđeno pet milijardi dinara za taj projekat.

Foto: Tanjug

Plan je da gradnja aerodroma u Trebinju krene početkom drugog kvartala naredne godine, dodao je ministar, izrazivši nadu da će se investirati ozbiljnije tokom 2021. godine kako bi se taj projekat pokrenuo i kako bi on dobio svoj zamah.

Momirović je istakao da će se Vlada Srbije potruditi da realizuje taj projekat i druge investicije koji se zajedno realizuju sa Srpskom, uprkos situaciji sa korona virusom.

Kako je ranije najavljeno, planirano je da prvi avioni sa aerodroma u Trebinju polete krajem 2021. godine, kada bi od Beograda do Trebinja moglo da se stigne za oko 40 minuta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...