usvajanje znanja i veština

Javni poziv mladima za volontiranje u institucijama u lokalnoj zajednici

EUSrbijaU fokusuVesti

5.7.2022 14:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Javni poziv mladima za volontiranje u institucijama u lokalnoj zajednici Javni poziv mladima za volontiranje u institucijama u lokalnoj zajednici
Uz podršku Evropske unije (EU), Program Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP) poziva mlade da se prijave za pohađanje programa obuke i angažovanje na volonterskim... Javni poziv mladima za volontiranje u institucijama u lokalnoj zajednici

Uz podršku Evropske unije (EU), Program Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP) poziva mlade da se prijave za pohađanje programa obuke i angažovanje na volonterskim ugovorima Ujedinjenih Nacija (UN) u lokalnim institucijama u Srbiji.

Ovaj javni poziv se raspisuje u okviru projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)“, i namenjen je mladima od 18 do 30 godina, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Babušnice, Vladičinog Hana, Vrnjačke Banje, Kruševca, Novog Sada, Subotice ili Topole.

Cilj programa obuka i volonterskog angažmana u lokalnim samoupravama je da omogući mladima da razviju znanja i veštine kako bi:

  • uticali na društvene i političke procese u gradovima/opštinama u kojima žive;
  • sarađivali sa lokalnim vlastima radi većeg uključivanja mladih u osmišljavanje i usvajanje politika i praksi, kroz volontiranje u okviru lokalnih institucija;
  • mogli efikasnije da se zalažu za interese mladih na lokalnom nivou u saradnji sa različitim zainteresovanim stranama

Programi obuke, iz oblasti održivog razvoja, ljudskih prava i „mekih“ veština potrebnih za zapošljavanje, za 25 odabranih kandidata i kandidatkinja će se održavati u periodu od 20. avgusta do 30. septembra 2022. godine.

Obuke će trajati dva dana, a učesnicima i učesnicama će biti obezbeđen smeštaj i nadoknađeni troškovi prevoza u visini povratne autobuske karte. Takođe, svi kandidati i kandidatkinje koji budu učestvovali, dobiće sertifikat o uspešnom završetku obuke.

To će im omogućiti da kroz volonterske ugovore Ujedinjenih nacija (UN) budu angažovani u lokalnim institucijama na bazi šestomesečne radne prakse, uz odgovarajući iznos nadoknade za životne troškove.

Angažovani mladi volonteri i volonterke će imati zadatak i priliku da institucijama u kojima volontiraju, kao i korisnicima usluga tih institucija, prenesu znanja i veštine stečene na obukama, kao i da unaprede svoja znanja i veštine tokom radne prakse.

Svi volonteri i volonterke će po završetku prakse dobiti sertifikat o završenom volontiranju, kako bi imali bolje šanse za zaposlenje. Rok za predaju i slanje prijava je 1. avgust 2022. godine, u 17 sati.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...