program se realizuje uz podršku eu i undp

Javni pozivi za finansiranje projekata civilnog društva koji doprinose lokalnom razvoju

EUInvesticijeSrbijaU fokusuVesti

7.4.2022 12:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Javni pozivi za finansiranje projekata civilnog društva koji doprinose lokalnom razvoju Javni pozivi za finansiranje projekata civilnog društva koji doprinose lokalnom razvoju
Lokalne samouprave u Srbiji, uz podršku Evropske unije (EU) i u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisaće do kraja aprila javne... Javni pozivi za finansiranje projekata civilnog društva koji doprinose lokalnom razvoju

Lokalne samouprave u Srbiji, uz podršku Evropske unije (EU) i u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), raspisaće do kraja aprila javne pozive za finansiranje projekata organizacija civilnog društva (OCD) koji mogu da doprinesu lokalnom razvoju.

Cilj ovih javnih poziva je da, jačanjem saradnje sa organizacijama civilnog društva, lokalne vlasti u ovim gradovima i opštinama unaprede kvalitet javnih usluga koje pružaju građanima.

Kroz javne pozive će biti podržani projekti OCD koji doprinose unapređenju položaja i kvaliteta života mladih i pripadnika ranjivih grupa, kao i drugi projekti koji su u skladu sa razvojnim prioritetima ovih sedam lokalnih samouprava, poput unapređenja javnog zdravlja, zaštite životne sredine i razvoja turizma i kreativnih industrija.

„Sve zainteresovane organizacije civilnog društva svoje predloge mogu da prijave putem pojedinačnih javnih poziva koje će svaka lokalna samouprava zasebno raspisati tokom aprila 2022. godine“, navodi se u pozivu.

Prvi javni poziv otvorila je opština Vrnjačka Banja, a rok za prijavu je 12. maj. Info-sesija o ovom javnom pozivu biće održana 14. aprila 2022. godine.

Svi detalji o uslovima, rokovima i načinu prijave, kao i sva neophodna dokumentacija, biće po otvaranju ostalih javnih poziva dostupni na zvaničnim internet stranicama lokalnih samouprava, kao i na sledećem linku.

Za realizaciju najuspešnijih projektnih predloga koji pristignu na javne pozive u 2022. godini, biće izdvojeno ukupno do 525.000 dolara, odnosno do 75.000 dolara po lokalnoj samoupravi što, osim sredstava koje je obezbedila EU, uključuje i sufinansirajuća sredstva lokalnih samouprava.

U toku trajanja javnih poziva biće organizovane obuke i obezbeđena mentorska podrška za predstavnike i predstavnice zainteresovanih OCD o pripremi i upravljanju projektima.

Tačan datum i mesto održavanja ovih obuka biće objavljeni na zvaničnim internet stranicama lokalnih samouprava.

Javni pozivi za finansiranje projekata organizacija civilnog društva raspisuju se u okviru projekta „ReLOaD2 – Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...