ToMontenegro u roku od godinu dana dobija 30 miliona evra

Još jedna pomoć vlade za novu avio-kompaniju

RegionVesti

2.7.2021 08:42 Autor: Ljiljana Begović 0

Još jedna pomoć vlade za novu avio-kompaniju Još jedna pomoć vlade za novu avio-kompaniju
Vlada Crne Gore odobrila je uplatu od tri miliona evra avio-kompaniji „ToMontenegro“, čime će se osnovni i uplaćeni kapital nacionalnog avio-prevoznika uvećati i iznositi... Još jedna pomoć vlade za novu avio-kompaniju

Vlada Crne Gore odobrila je uplatu od tri miliona evra avio-kompaniji „ToMontenegro“, čime će se osnovni i uplaćeni kapital nacionalnog avio-prevoznika uvećati i iznositi 26 miliona evra.

U saopštenju Vlade Crne Gore navodi se da se time nastavlja realizacija Odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju „ToMontenegro“, kojom je predviđeno da će Vlada, kao jedini osnivač, iznos osnovnog kapitala od 30 miliona evra uplatiti u roku od godinu dana od dana registracije društva u jednoj ili više tranši.

Cilj je, dodaje se, obezbeđivanje adekvatnih sredstava za normalno funkcionisanje i efikasno obavljanje delatnosti društva.

Foto: Pixabay

Vlada Crne Gore je osnovala novu nacionalnu avio-kompaniju „To Montenegro“ nakon što je Montenegro airlines obustavio saobraćaj 26. decembra prošle godine, dvadeset dana nakon formiranja nove vlade Zdravka Krivokapića.

Vlada je smatrala da je likvidacija kompanije nakon 26 godina postojanja jedino rešenje zbog nagomilanih dugova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...