Izborna kampanja u SAD

Kamala Haris planira podršku za građane i preduzeća

SvetVesti

23.9.2024 16:23 Autor: Vladimir Jokanović 1

Kamala Haris planira podršku za građane i preduzeća Kamala Haris planira podršku za građane i preduzeća
Američka potpredsednica Kamala Haris (Kamala Harris) planira ove nedelje da predstavi novi set ekonomskih politika usmerenih na pomoć građanima i ekonomskih podsticaja za preduzeća... Kamala Haris planira podršku za građane i preduzeća

Američka potpredsednica Kamala Haris (Kamala Harris) planira ove nedelje da predstavi novi set ekonomskih politika usmerenih na pomoć građanima i ekonomskih podsticaja za preduzeća koji bi doprineo tom cilju, rekli su izvori upoznati sa situacijom.

Ove politike, koje ranije nisu bile objavljene, mogle bi biti predstavljene u sredu u Pitsburgu. One dolaze u trenutku kada neodlučni birači traže više informacija o tome kako bi Haris ekonomski pomogla građanima ako bude izabrana za predsednicu u novembru, uključujući one u ključnim državama koje mogu odlučiti ishod izbora, prenosi Reuters.

Haris je navela da će u govoru ove nedelje izložiti svoju viziju ekonomije, naglasivši da njen plan uključuje ulaganje u aspiracije američkog naroda i rešavanje izazova sa kojima se suočavaju.

Njena kampanja nije otkrila konkretne detalje, ali njeni prethodni planovi uključuju povećanje plata za učitelje, smanjenje nejednakosti u platama između muškaraca i žena i podršku manjinskim preduzećima.

Haris je već najavila niz ekonomskih politika usmerenih na troškove stanovanja, poreze, troškove malih preduzeća i dečiju negu, često nadovezujući se na politikeaktuelnog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden). Neki savetnici veruju da predstavljanje novih politika pred izbore možda neće stići do ključnih birača, ali njena kampanja planira da nastavi sa kombinacijom ubeđivanja i mobilizacije birača.

Republikanski kandidat Donald Tramp (Donald Trump), predložio je ekonomske politike usmerene na radničku klasu, uključujući ukidanje poreza na napojnice i socijalne beneficije, dok je takođe optužio demokrate za visoku inflaciju i troškove života.

  • ELLA

    24.9.2024 #1 Author

    Dok ne dobiju mandat obecavaju kule i gradove

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.