Poslovno iskustvo Milana Đankovića iz Novog Sada

Velika potražnja za prevoznicima drumskog tereta

Firme u fokusuSrbija

17.6.2024 10:12 Autor: Mirjana Vasić Adžić 6

Velika potražnja za prevoznicima drumskog tereta Velika potražnja za prevoznicima drumskog tereta
Preduzetnik Milan Đanković od 2019. godine uspešno se bavi drumskim prevozom tereta. Firma registrovana u Novom Sadu nakon pandemije doživljava ubrzan rast zbog čega... Velika potražnja za prevoznicima drumskog tereta

Preduzetnik Milan Đanković od 2019. godine uspešno se bavi drumskim prevozom tereta. Firma registrovana u Novom Sadu nakon pandemije doživljava ubrzan rast zbog čega se našla u projektu Brzorastuće kompanije.

„Što se tiče same delatnosti, obavljamo sve usluge prevoza robe u međunarodnom, kao i u domaćem transportu, pružamo kompletne logističke usluge, kao i usluge carinjenja robe”, kaže Milan Đanković za Biznis.rs.

Prema njegovim rečima, presudan faktor ubrzanog rasta ove firme je pouzdanost koju obezbeđuju klijentima kroz tačnost i profesionalan odnos prema poslu, kao i dobri uslovi za kooperante, korektna saradnja zasnovana na poverenju i pravovremenom ispunjavanju ugovorenih obaveza.

„Naš vozni park čini 20 kombi-vozila, kako naših, tako i vozila koja su pod ugovorom sa našim preduzećem”, objašnjava Đanković i dodaje da je pri izboru delatnosti ključna bila analiza tržišta.

„Sve je veći broj ulaganja stranih kompanija u Srbiji, zbog čega i uvoz i izvoz robe raste, a sa tim i konstantna potreba za prevozom”, konstatuje Đanković.

Biti preduzetnik znači danonoćno biti posvećen rešavanju problema i  izazova u organizaciji posla, i adekvatno odgovoriti svim ekonomskim turbulencijama. Ipak, čini se da je Đanković za kratko vreme uspeo da se izbori sa svim navedenim problemima i zauzme stabilnu poziciju u poslovanju.

„Najveća prepreka je bila naći lojalne i odgovorne radnike, kao i napraviti sistem pouzdanih klijenata, na vreme naplatiti svoja potraživanja kako bi održali likvidnost firme i ispunjavali sve svoje obaveze prema zaposlenima i našim dobavljačima u roku”, kaže on.

Nakon uspešno postavljene biznis koncepcije, Đankovića u narednim godinama očekuje nimalo lakši zadatak od onog s početka, a to je održavanje i širenje poslovne mreže.

„Planovi za sledeću godinu su obnova voznog parka, zapošljavanje više ljudi u administraciji, kupovina sopstvenog poslovnog prostora, a u planu je i proširenje na inostranom tržištu. Takođe, izazov će biti i održavanje postojećeg poslovanja i nastavak trenda pouzdane i u svakom pogledu korektne firme za saradnju”, konstatuje za kraj Đanković.

 • SHALIMAR

  26.6.2024 #1 Author

  Dobra firma koja je se za par godina pametnim i strucnim nacinom vodjenja od strane vlasnika postala konkurentna na trzistu.Za svaku preporuku su!

  Odgovori

 • ZELJKA

  1.7.2024 #2 Author

  Kad su slabo placeni!

  Odgovori

  • JANA

   7.7.2024 #3 Author

   Bas to, nisu nikada bili cenjeni dovoljno i naravno otišli

   Odgovori

 • Grocka

  7.7.2024 #4 Author

  Logicno

  Odgovori

 • Emilija

  9.7.2024 #5 Author

  Samo kadra nema

  Odgovori

 • Ildiko

  10.7.2024 #6 Author

  Tezak posao,male plate

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.