CDBQ uzeće 22 odsto udela u Jebel Ali luci, slobodnoj zoni i Nacionalnom industrijskom parku

Kanadski fond investiraće pet milijardi dolara u kompaniju DP World Dubai

BiznisBolji posaoSvetVesti

6.6.2022 17:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Kanadski fond investiraće pet milijardi dolara u kompaniju DP World Dubai Kanadski fond investiraće pet milijardi dolara u kompaniju DP World Dubai
Kanadski fond Caisse de Depot et Placement du Quebec (CDBQ) investiraće pet milijardi dolara u DP World Dubai, logističku kompaniju koja traga za načinima... Kanadski fond investiraće pet milijardi dolara u kompaniju DP World Dubai

Kanadski fond Caisse de Depot et Placement du Quebec (CDBQ) investiraće pet milijardi dolara u DP World Dubai, logističku kompaniju koja traga za načinima da umanji dugovanja.

U okviru sporazuma, fond sa sedištem u Montrealu uzeće 22 odsto udela u Jebel Ali luci, istoimenoj slobodnoj zoni i Nacionalnom industrijskom parku pod upravom kompanije DP World, navodi se u saopštenju. Fond će uložiti 2,5 milijardi dolara kroz novo udruženo poslovanje, dok će ostatak transakcije biti investiran u finansiranje duga, prenosi Bloomberg.

Sklapanjem ovog ugovora DP World će “ostvariti svoj cilj da smanji zaduživanje četiri puta u odnosu neto dugovanja prema zaradama pre uračunavanja kamata, oporezivanja i troškova amortizacije, naveo je generalni direktor logističke kompanije Sultan Ahmed bin Sulajem (Sultan Ahmed Bin Sulayem).

“Verujemo da će ovo novo partnerstvo uvećati naša sredstva i omogućiti nam da ostvarimo značajan potencijal rasta u širem regionu”, izjavio je Bin Sulajem.

Ostali dugoročni investitori imaće priliku da otkupe dodatni udeo do vrednosti od tri milijarde evra u tri dela kompanije, piše u saopštenju.

U državnoj kompaniji DP World dugo se razmatrala mogućnost prodaje udela u kapitalu kako bi smanjila dug i održala svoj investicioni rejting.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...