Vrednost akcija telekomunikacione firme porasla za 5,9 odsto

Kompaniji Telecom Italia potrebno 20 milijardi evra za izgradnju fiksne mreže

Firme u fokusuPoslovanjeU fokusuVesti

31.5.2022 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Kompaniji Telecom Italia potrebno 20 milijardi evra za izgradnju fiksne mreže Kompaniji Telecom Italia potrebno 20 milijardi evra za izgradnju fiksne mreže
Telekomunikaciona kompanija Telecom Italia u potrazi je za kapitalom vrednim 20 milijardi evra za fiksnu mrežu, projekat koji realizuje u saradnji sa italijanskim državnim... Kompaniji Telecom Italia potrebno 20 milijardi evra za izgradnju fiksne mreže

Telekomunikaciona kompanija Telecom Italia u potrazi je za kapitalom vrednim 20 milijardi evra za fiksnu mrežu, projekat koji realizuje u saradnji sa italijanskim državnim zajmodavcem Cassa Depositi e Prestiti i grupom internacionalnih fondova, navode obavešteni izvori.

Vrednost akcija kompanije porasla je oko 5,9 odsto, a njima se, nakon objave planova u vezi sa fiksnom mrežom, u Milanu trgovalo po 4,5 odsto višoj ceni. Time je italijanska kompanija postigla najbolji učinak u okviru referentnog FTSE MIB indeks, čime je njena vrednost porasla do 6,4 milijarde evra.

Formiranje fiksne mreže bi omogućilo italijanskoj kompaniji sa kapitalom od 36 milijardi evra i dugom od 30 milijardi evra, da umanji svoja dugovanja, čime bi se ubrzala realizacija plana o “preokretu” poslovanja generalnog direktora Pjetra Labriole (Pietro Labriola), navode izvori koji su želeli da ostanu anonimni. Ipak, ovo su preliminarne procene koje bi mogle da se promene.

Portparol kompanije Telecom Italia odbio je da prokomentariše, piše Bloomberg.

U okviru realizacije plana kojim će sredstva biti prebačena u vlasništvo države, kompanija priprema prodaju celokupne mreže.

Ranije u toku godine Telecom Italia je odbila ponudu da je za 10,8 milijardi evra preuzme investicioni fond KKR, kako bi nastavila sa realizacijom plana koji je u skladu sa ciljevima italijanske vlade da se izgradi jedinstvena nacionalna mreža i izbegnu dvostruke investicije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...