ranije odbijeno preuzimanje od strane fonda KKR

Telecom Italia sa dosadašnjim rivalima pravi jedinstvenu nacionalnu mrežu

EUHi-techVesti

30.5.2022 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Telecom Italia sa dosadašnjim rivalima pravi jedinstvenu nacionalnu mrežu Telecom Italia sa dosadašnjim rivalima pravi jedinstvenu nacionalnu mrežu
Kompanija Telecom Italia postigla je preliminarni sporazum sa državnim zajmodavcem Cassa Depositi e Prestiti o realizovanju projektu jedinstvene nacionalne mreže. Provajder je potpisao memorandum... Telecom Italia sa dosadašnjim rivalima pravi jedinstvenu nacionalnu mrežu

Kompanija Telecom Italia postigla je preliminarni sporazum sa državnim zajmodavcem Cassa Depositi e Prestiti o realizovanju projektu jedinstvene nacionalne mreže.

Provajder je potpisao memorandum o razumevanju sa Cassa Depositi, svojim drugim najvećim investitorom, da kombinuje mrežu Telecoma Italia sa sličnom mrežom u vlasništvu manjeg rivala Open Fiber SpA, koju kontroliše Cassa Depositi, navode kompanije u zajedničkom saopštenju.

Sporazum su takođe potpisali Open Fiber i Teemco, luksemburška kompanija koju kontroliše američki fond KKR, koji poseduje udeo u FiberCop SpA jedinici Telekoma Italije, i Macquarie Groupi, manjinskom investitoru u Open Fiber.

Prema sporazumu, aktivnosti infrastrukture fiksne mreže Telecoma Italia biće odvojene od njegovih komercijalnih aktivnosti, kako bi se spojile sa mrežom koju kontroliše Open Fiber. Uključene strane planiraju da potpišu obavezujuće sporazume do kraja oktobra.

Izvršni direktor Telecom Italia Pjetro Labriola (Pietro Labriola), veteran industrije, radi na „preokretu“ za Telecom Italia. Prema njegovom planu, fiksna mreža firme bi bila odvojena i spojena sa Open Fiberom, čime bi se Telecom Italia uskladio sa ciljem vlade da izgradi jedinstvenu nacionalnu optičku mrežu uz izbegavanje duplih investicija. Plan takođe predviđa izdvajanje svih komercijalnih usluga u posebnu celinu.

Ranije ove godine, Telecom Italia je odbio predlog za preuzimanje vredno 10,8 milijardi evra od strane KKR-a.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...