Ulagači zainteresovani za održivost

Investiciona firma KKR kupuje francuskog proizvođača obnovljive energije

EkologijaU fokusuVesti

28.4.2022 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Investiciona firma KKR kupuje francuskog proizvođača obnovljive energije Investiciona firma KKR kupuje francuskog proizvođača obnovljive energije
Kompanija KKR nalazi se blizu zaključenja ugovora o kupovini francuskog proizvođača obnovljive energije Albioma. Ova prodaja u skladu je sa sve većim interesovanjem investitora... Investiciona firma KKR kupuje francuskog proizvođača obnovljive energije

Kompanija KKR nalazi se blizu zaključenja ugovora o kupovini francuskog proizvođača obnovljive energije Albioma. Ova prodaja u skladu je sa sve većim interesovanjem investitora za ulaganja u održiva sredstva, navode osobe upućene u poslovanje investicione kompanije.  

Nakon nekoliko nedelja pregovaranja sa kompanijom Albioma, listiranom na berzi u Parizu, transakcija vezana za ovu kupovinu mogla bi biti izvršena i u toku ove nedelje, navode izvori koji su želeli da ostanu anonimni uzimajući u obzir da su govorili o privatnim informacijama, piše Bloomberg.

Cene akcija kompanije Albioma u toku ove godine su porasle za 28 odsto, čime je njena vrednost dostigla 1,4 milijarde evra. Iz kompanije je u martu potvrđeno da su u toku preliminarni razgovori sa investicionom firmom KKR. Prošle nedelje je iz francuske firme stigla vest da se još uvek vode pregovori.

Investitori su spremni da prošire svoja ulaganja u sferi održive energije, uzimajući u obzir globalne ciljeve da se dostignu viši ekološki standardi. Globalna potrošnja u okviru tranzicije na obnovljive izvore energije u 2021. godini porasla je za više od četvrtine, na 755 milijardi dolara, navodi Bloomberg.

Tu su uključeni i veliki ugovori poput kupovine Falck Renewables SpA, koju je sproveo investicioni fond JPMorgan Chase, a kojom je italijanska firma procenjena na tri milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...