Investiciona firma potpisala ugovor vredan 1,56 milijardi evra

Fond KKR preuzima Raleigh Bikes

Bolji posaoEULifestyleVesti

24.1.2022 10:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fond KKR preuzima Raleigh Bikes Fond KKR preuzima Raleigh Bikes
Vlasnik kompanije Raleigh Bikes potpisao je ugovor vredan 1,56 milijardi evra prema kome će firmu za proizvodnju bicikala preuzeti konzorcijum predvođen investicionim fondom KKR, koji... Fond KKR preuzima Raleigh Bikes

Vlasnik kompanije Raleigh Bikes potpisao je ugovor vredan 1,56 milijardi evra prema kome će firmu za proizvodnju bicikala preuzeti konzorcijum predvođen investicionim fondom KKR, koji je aktivan i na našim prostorima.

Akcije holandske firme Accell, koja poseduje Raleigh, procenjuju se na vrednost od 58 evra po akciji, što je premija od 26 odsto na prošlonedeljnu cenu po zatvaranju trgovanja.

Holandska kompanija u vlasništvu ima i brendove kao što su Koga, Sparta i Batavus, piše Financial Times.

“Ova investicija u Accell grupu za KKR predstavlja svojevrsno investiciono iskustvo u Holandiji”, navodi direktor sektora za zemlje Beneluksa u kompaniji KKR Dan Notenbelt (Daan Knottenbelt), dodajući da je KKR sposoban da podrži visoko kvalitetne holandske biznise i tako dovede do ostvarenja njihovih globalnih i nacionalnih ambicija po pitanju rasta.

Član upravnog odbora Accell grupe Rob ter Har (Rob ter Haar) izjavio je da će ovaj ugovor dovesti do ubrzanja rasta poslovanja i ojačavanja pozicije ove kompanije kao jednog od glavnih proizvođača bicikala na tržištu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...