NFT kompanija bi do kraja godine mogla dostići vrednost od 10 milijardi dolara

Fond KKR postaje jedan od investitora startapa Animoca Brands

Hi-techInvesticijeNovacVesti

9.2.2022 20:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fond KKR postaje jedan od investitora startapa Animoca Brands Fond KKR postaje jedan od investitora startapa Animoca Brands
Firma KKR & Co. je spremna da postane najnoviji investitor sa Wall Streeta-a koji će podržati kompaniju Animoca Brands, tvorca Animoca nezamenljivog tokena, čime... Fond KKR postaje jedan od investitora startapa Animoca Brands

Firma KKR & Co. je spremna da postane najnoviji investitor sa Wall Streeta-a koji će podržati kompaniju Animoca Brands, tvorca Animoca nezamenljivog tokena, čime će najnoviji krug finansiranja hongkonškog startapa dostići oko 500 miliona dolara, navode izvori upućeni u poslovanje ovih firmi.

Investicioni gigant jedan je od ulagača koji učestvuju u pregovorima da se pridruže najnovijoj rundi finansiranja startapa Animoca, za koju se procenjuje da će dostići vrednost od pet milijardi dolara, navode izvori koji nisu želeli da budu identifikovani.

To se dodaje prvoj tranši od 359 miliona dolara u rundi finansiranja koja je najavljena u januaru i u kojoj će učestvovati investitori poput Džordža Sorosa (George Soros) i fondacije Winklevoss.

Animoca za samo tri meseca više nego udvostručila svoju procenjenu vrednost, zahvaljujući rekordnim investicijama kompanija rizičnog kapitala u kripto industriju. Rukovodioci su rekli postojećim investitorima da imaju u planu još jednu rundu finansiranja u toku ove godine, koja bi vrednost kompanije Animoca dovela do 10 milijardi dolara, piše Bloomberg.

Investicija će biti jedna od samo nekoliko koje je KKR uložio u blokčejn industriju, nakon finansiranja od 350 miliona dolara kojim je trezor novčića Anchorage Digital dostigao procenjenu vrednost veću od tri milijarde dolara.

Gigant privatnog kapitala poslednjih godina se sve više fokusira na startapove kako bi upotpunio svoje tradicionalno poslovanje.

Animoca, čiji su ulagači i Ubisoft, Sequoia China i Mirae Asset, u oktobru je imala procenjenu vrednost od 2,2 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...