Soroseva fondacija i firma Winklevoss investiraju u NFT kompaniju

Animoca Brands dostigla vrednost od pet milijardi dolara

Firme u fokusuHi-techLifestylePoslovanjeSvetU fokusu

18.1.2022 18:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Animoca Brands dostigla vrednost od pet milijardi dolara Animoca Brands dostigla vrednost od pet milijardi dolara
Fondacija Soros Fund Management i firma udruženog kapitala Winklevoss učestvuju u investicionoj rundi koja je udvostručila vrednost kompanije Animoca Brands, kreatora nezamenljivih tokena (NFT).... Animoca Brands dostigla vrednost od pet milijardi dolara

Fondacija Soros Fund Management i firma udruženog kapitala Winklevoss učestvuju u investicionoj rundi koja je udvostručila vrednost kompanije Animoca Brands, kreatora nezamenljivih tokena (NFT). Kompanija koja je deo popularnog metaverzuma sada vredi pet milijardi dolara.

Veliki broj učesnika u blokčejn industriji imao je priliku da uveća svoju vrednost u protekloj godini. Recimo kripto berza FTX Trading dostigla je u oktobru kapitalizaciju od 25 milijardi dolara, a ovog meseca vrednost platforme za kupovinu NFT-ova OpenSea je prevazišla 13 milijardi dolara. Kompanija Animoca u oktobru je pokrenula rundu finansiranja iz koje je izašla sa 2,2 milijarde dolara, a novi rast od 359 miliona dolara prevazilazi ukupni kapital za 2021. godinu, piše Bloomberg.

Poslednje finansiranje predvodila je kompanija Liberty City Ventures, a u njemu su učestvovale i firme kao što su Mirae Asset, Sequoia China, Kingsway, Pacific Century Group i C Ventures.

Kompanija Animoca i njene podružnice u ponudi imaju NFT-ove i igre povezane sa blokčejn platformama. Neki od tokena su njihove samostalne kreacije, dok su drugi nastali u saradnji sa poznatim brendovima.

“Gejming bi vrlo lako mogao biti ključ za prihvatanje blokčejn tehnologije, a Animoca Brands je verovatno jedna od najbolje pozicioniranih kompanija u tom pogledu”, izjavio je osnivač i generalni direktor kompanije Kingsway Capital Manuel Stoc (Manuel Stotz).

Nakon opšte pomame za kriptovalutama, na njihovom mestu našli su se NFT-ovi, koji su 2021. u rečniku postali reč godine, ali i novi izvor za špekulacije i priliku da pojedini umetnici i brendovi ostvare komercijalni uspeh. Animoca je jedna od firmi koje traže način da ispune zahtev za ovom vrstom sadržaja.

Honkonška firma potpisuje ugovore sa popularnim fudbalskim klubovima i franšizama u industriji zabave, utrkujući se sa konkurencijom pri stvaranju i distribuciji NFT-ova. Nakon što je u julu prošle godine prevazišla vrednost od milijardu dolara, kako bi obeležila svoj status jednoroga, ova firma je objavila NFT za svoje investitore.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...