Biznis.rs
KARANTIN ZA GRAĐANE SRBIJE KOJI IDU U MAĐARSKU Pooštravaju se mere na granicama zbog porasta broja zaraženih koronom KARANTIN ZA GRAĐANE SRBIJE KOJI IDU U MAĐARSKU Pooštravaju se mere na granicama zbog porasta broja zaraženih koronom

KARANTIN ZA GRAĐANE SRBIJE KOJI IDU U MAĐARSKU Pooštravaju se mere na granicama zbog porasta broja zaraženih koronom

SrbijaVesti 12.7.20. 15:05 Aleksandra Vasić 2

Mađarska od srede uvodi strožu kontrolu na granicama zbog porasta broja zaraženih korona virusom u drugim zemljama, a putnici iz Srbije će na granici... KARANTIN ZA GRAĐANE SRBIJE KOJI IDU U MAĐARSKU Pooštravaju se mere na granicama zbog porasta broja zaraženih koronom

Mađarska od srede uvodi strožu kontrolu na granicama zbog porasta broja zaraženih korona virusom u drugim zemljama, a putnici iz Srbije će na granici morati da prođu medicinski pregled.

Kako je rekao Gergelj Gujaš, zemlje su, prema novim pravilima, u zavisnosti od epidemiološke situacije podeljene na crvenu, žutu i zelenu, pri čemu su na zelenoj listi zemlje s najmanjim brojem zaraženih, dok su na crvenoj listi najrizičnije zemlje.

Srbija se nalazi na žutoj listi, koja podrazumeva da putnici moraju da prođu zdravstveni pregled na granici i da budu u 14-dnevnom karantinu čak i ako nisu zaraženi, što se može izbeći jedino sa dva negativna testa u poslednjih pet dana, prenosi Rojters.

Za putnike iz zemalja sa crvene liste ulazak u Mađarsku je potpuno zabranjen.

Na žutoj listi pored Srbije nalaze se i Bugarska, Portugalija, Rumunija, Rusija, Švedska i Velika Britanija.

Na crvenoij listi od zemalja regiona su Albanija, Crna Gora i tzv. Kosovo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *