I nakon promotivnog perioda od Beograda do Novog Sada po povoljnoj ceni

Karta na brzoj pruzi od 1. juna 400 dinara, uvode se i posebne mesečne karte

InfrastrukturaNovacSrbijaVesti

27.5.2022 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Karta na brzoj pruzi od 1. juna 400 dinara, uvode se i posebne mesečne karte Karta na brzoj pruzi od 1. juna 400 dinara, uvode se i posebne mesečne karte
Od 1. juna cene karata na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada biće 400 dinara. Na onlajn kupovinu popust je pet odsto, a... Karta na brzoj pruzi od 1. juna 400 dinara, uvode se i posebne mesečne karte

Od 1. juna cene karata na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada biće 400 dinara. Na onlajn kupovinu popust je pet odsto, a mesečna karta, za neograničen broj vožnji, koštaće 6.874 dinara.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će od prvog juna karta za voz koštati 400 dinara, što je povećanje od 100 dinara, prenosi RTS.

Na onlajn kupovinu popust je pet odsto, a mesečna karta, za neograničen broj vožnji, koštaće 6.874 dinara. „Za sve koji idu od Beorgada do Novog Sada, a takođe i za sve ljude koji koriste regio vozove i za ljude koji koriste vozove da stignu do radnog mesta iz Banovaca, Pazove, Zemun Polja, Inđije, uvodimo posebne mesečne karte koje će biti još stimulativnije i još jeftinije“, kaže Momirović.

Izgradnja deonice pruge od Beograda do Novog Sada počela je krajem 2017. godine, za vozove brzine 200 kilometara na sat, a koštala je oko 935 miliona dolara.

Redovan putnički saobraćaj na pruzi Beograd Novi Sad, dugoj 74,9 kilometra, počeo je 20. marta, a karta u promotivnom periodu koštala je u jednom pravcu 300 dinara, dok deca do sedam godina ne plaćaju prevoz.

Na brzoj pruzi putnike prevoze dve nove Stadler dabl-deker garniture sa 314 mesta.

Ranije je najavljivano da će cena pune povratne karte biti 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.

Svakog dana postoji 18 polazaka iz oba grada, prvi u 5.25 iz Beograda, odnosno u 5.28 iz Novog Sada. Poslednji voz je u 22.02 iz Novog Sada, a u 22.20 sa stanice Beograd-Centar, odnosno iz Prokopa.

Posebnim konkursom je izabrano da najbrži Intersiti voz nosi naziv Soko i on na odredište stiže za 36 minuta.

Najveću brzinu od 200 kilometara na sat vozovi razvijaju na delu od stanice Batajnica pa u dužini od 41,4 kilomentra do Karlovačkih Vinograda.

Za radove na trećoj deonici brze pruge od Novog Sada do graničnog prelaza Kelebija sa Madjarskom, u dužni od 108,2 kilometara, koji su već počeli novembra prošle godine, sredstva su obezbedjena iz kineskog kredita, a trebalo bi da budu završeni za tri godine. Izgradnja će koštati 1,2 milijarde dolara.

Izgradnja pruge Beograd – Budimpešta ukupno će koštati oko četiri milijarde evra.

To jedan od prvih projekata u okviru kineske globalne inicijative „Pojas i put“, dogovoren kao zajednički projekat Kine, Srbije i Madjarske.

  • MIŠKOVIĆ

    27.5.2022 #1 Author

    mesečne karte povoljnije samo na REGIO vozovima tako da ćemo i dalje putovati kolima na posao i deliti troškove sa kolegama sto se mnogo više isplati

    Odgovori

  • NINO

    28.5.2022 #2 Author

    Bilo bi im bolje da uloze u izgradnju i rekonstrukciju sina, jer svaki voz kasni minimum 40 minuta.
    Svi gledaju u sokola, a sta je sa ostalim delovima Srbije gde vozovi kasne ili gde pruge ni nema? Sramota!

    Odgovori

  • GOCA BG

    31.5.2022 #3 Author

    Cena je vise nego povoljna…

    Odgovori

  • NINICA

    1.6.2022 #4 Author

    Cena je sasvim korektna.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...