u periodu od januara do jula

Kina izdala više od 2,7 miliona sertifikata o poreklu robe

NovacSvetVesti

30.8.2022 19:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kina izdala više od 2,7 miliona sertifikata o poreklu robe Kina izdala više od 2,7 miliona sertifikata o poreklu robe
Kineske vlasti su u prvih sedam meseci ove godine izdale više od 2,71 milion sertifikata o poreklu robe, vredne 233,31 milijardu američkih dolara, što... Kina izdala više od 2,7 miliona sertifikata o poreklu robe

Kineske vlasti su u prvih sedam meseci ove godine izdale više od 2,71 milion sertifikata o poreklu robe, vredne 233,31 milijardu američkih dolara, što je povećanje od 23,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju zvanični podaci.

Podaci objavljeni u ponedeljak pokazuju da Kina održava stabilan spoljnotrgovinski zamah, rekao je na konferenciji za novinare portparol Kineskog saveta za unapređenje međunarodne trgovine Sun Sjao, prenosi Beta pozivajući se na agenciju Sinhua.

Sertifikati o poreklu robe su dokumenti koji se naširoko koriste u međunarodnim trgovinskim transakcijama. Oni potvrđuju da konkretni proizvodi ispunjavaju dovoljno kriterijuma da se smatra da potiču iz određene zemlje. Izdavanje ovih sertifikata se najčešće smatra barometrom spoljne trgovine.

Kineske vlasti su izdale oko 70.200 sertifikata o poreklu robe, vredne 3.432 milijarde američkih dolara, na osnovu sporazuma o slobodnoj trgovini sklopljenog u okviru Regionalnog sveobuhvatnog ekonomskog partnerstva, za više od 15.000 preduzeća, rekao je Sun.

  • SUNCOKRET

    31.8.2022 #1 Author

    Koliko je to jaka ekonomija kada oni beleže rast od 23% dok Evropa propada. Imaju svoje resurse ali nije samo to u pitanju.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    31.8.2022 #2 Author

    Svaka čast za Kinu, najjača ekonomija na svetu.

    Odgovori

  • goca87

    31.8.2022 #3 Author

    nema kriza za kineze…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...