Druga ekonomija u avgustu zabeležila rast fabričke proizvodnje

Kina planira da ubrza dodelu sredstava za oporavak ekonomije

NovacSvetVesti

19.9.2022 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kina planira da ubrza dodelu sredstava za oporavak ekonomije Kina planira da ubrza dodelu sredstava za oporavak ekonomije
Kina će ubrzati dodelu sredstava kako bi građevinski projekti bili završeni i podstakla domaća potrošnja, naveo je na konferenciji za štampu kineski državni strateg.... Kina planira da ubrza dodelu sredstava za oporavak ekonomije

Kina će ubrzati dodelu sredstava kako bi građevinski projekti bili završeni i podstakla domaća potrošnja, naveo je na konferenciji za štampu kineski državni strateg.

Ova odluka je doneta nakon što je druga ekonomija na svetu zabeležila značajnu usporavanje u drugom kvartalu, podstaknuto sve većom krizom na tržištu nekretnina, kao i usporavanjem uvoza i izvoza, piše Reuters.

Kako navodi portparol Nacionalne komisije za razvoj i reformu (NDRC) Meng Vej (Meng Wei), kineska ekonomija se nalazi u trenutku koji je ključan za njen rast, jer su temelji domaćeg ekonomskog oporavka i dalje slabi, i pored toga što indikatori ukazuju na pozitivne promene.

Kineska ekonomija se u avgustu pokazala iznenađujuće otpornom, beležeći rast fabričke proizvodnje i prodaje u maloprodajnim radnjama, ali sve veća kriza na tržištu nekretnina preti da ugrozi izglede za oporavak.

Kineske vlasti od kraja maja uvode pakete mera kako bi podstakle rast ekonomije oštećene pandemijom korona virusa.

  • GOCA BG

    20.9.2022 #1 Author

    Stabilna i jaka drzava reaguje na vreme…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...